csapat-vb-asztal

Női válogatottunk 3:1-re legyőzte a fehéroroszokat, ezzel a 13. helyen végzett a Kuala Lumpur-i csapat-világbajnokságon.

A két legrutinosabb játékosunk, Lovas Petra és Póta Georgina nélkül álltunk ki Fehéroroszország ellen, ám így sem forgott veszélyben a győzelem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fehéroroszoknál sem játszott a legjobb három emberük.

A negyedik legjobbjuk, Alina Arluszkaja nagy nehezen legyőzte Nagyváradi Mercédeszt, Madarász Dóra azonban megnyerte mindkét meccsét, és Pergel Szandra sem botlott. Női csapatunk így Thaifölddel holtversenyben a 13. helyen fejezte be a világbajnokságot.

„A csoportban kikaptunk a valószínű végső győztestől és bronzérmestől, valamint a román csapattól, amely Eb-döntőt játszott legutóbb – értékelte csapata szereplését Téglás Péter szövetségi kapitány. – Utóbbi ellen jó győzelmi esélyünk volt, hiszen Szandi nyert meccsen, meccslabdáról kapott ki Szőcstől, és Ginának is nagy esélye volt Samara ellen (2:1, 6:3-ra vezetett). Tajvan ellen is két mérkőzésen a lehető legkisebb különbséggel mentek el a meccseink. Sajnos ezek a győzelmek a világranglistán az olimpia szempontjából hiányoznak majd. Tizenhatodik kiemeltként ez az eredmény azt gondolom, nem rossz. Hiányérzetem a Tajvan és a Románia elleni mérkőzés miatt van."

NEM SZEREZTÉK MEG A REMÉLT PONTOKAT

A 33. helyen végző férficsapatunk szövetségi kapitánya, Aranyosi Péter is összegezte teljesítményüket:

„Ha komplett csapattal álltunk volna fel a meccsekre, akkor jobb eredmények születtek volna, de csak egy mérkőzésen játszottunk így, Egyiptom ellen, ráadásul az sem volt komplett csapat Kosiba Dani sérülése miatt. Ott Jakab két meccset elbukott, de mindkettőt meg is nyerhette volna, neki sajnos nem jött ki a lépés.

Kipróbáltuk a fiatalabbakat is, Szita Marci kétszer játszott, kellemes meglepetésként India ellen nyerni tudott. Ecseki Nándi nagyon jól játszott, megverhette volna a világranglista-69. Kamal Achantát, 6:2-re vezetett 2:1-es szettelőnyben, a döntő játszmában pedig 6:3-ra, de a rutintalanság kiütközött. Lakatos jó mérkőzéseket játszott, hozta magát. Kosiba a sérülése miatt nem tudta végigjátszani a vb-t, és nem sikerült megszereznie a pontokat, amiket vártunk tőle. Azt láthattuk, hogy a nőknél és férfiaknál is több csapatnál előfordult, hogy ha kisebb tétje volt a mérkőzésüknek, akkor védték a legjobbjaikat, és nem teljes csapattal álltak fel. Sokan nem az eredményre mentek, hanem a világranglistapontokat tartották szem előtt. Mi sajnos nem tudtuk megszerezni a remélt pontokat, de van még négy verseny, amelyeken megszerezhetjük az olimpiai kvótát. Ezekből kettőn Pattantyús is biztos részt vesz, Kosibával kapcsolatban még bizonytalanok vagyunk a sérülése miatt."

A vb-nek persze még nincs vége, vasárnap jönnek az éremcsaták. A férfiaknál és a hölgyeknél is Kína–Japán döntőt rendeznek.

CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, KUALA LUMPUR
NŐK, 1. DIVÍZIÓ, A 13–16. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG 3:1
Pergel Szandra–Darja Trigolosz 3:1 (11:8, 11:6, 10:12, 12:10)
Madarász Dóra–Marija Kucsuk 3:1 (11:7, 9:11, 11:4, 11:4)
Nagyváradi Mercédesz–Alina Arluszkaja 2:3 (7:11, 7:11, 11:6, 12:10, 9:11)
Madarász–Trigolosz 3:0 (11:9, 13:11, 11:6)

Go to top