asztal-butterfly

A Kuala Lumpur-i csapat-világbajnokságon új, az eddigiektől eltérő megjelenésű és formájú asztal mutatkozik be.

A Butterfly az asztalgyártás terén is nagy múltra tekint vissza, több világbajnokságot (2009, 2012, 2014) a japán cég asztalain bonyolítottak le. A február 28. és március 6. között megrendezendő Kuala Lumpur-i csapat-vb-re a Butterfly új asztallal rukkolt elő, amelynek a Trusspeed nevet adta.

Az egyedi lábszerkezet és a fluoreszkáló díszítés mellett, ami egyből szemet szúr, az az asztal szélének kialakítása. Lényege, hogy az asztal éle nem függőleges, hanem befelé tart.

Ennek valószínűleg a játékvezetők örülnek a leginkább, hiszen így nehezen lehet oldalát ütni vagy legalábbis az asztal oldalát érő ütés után a labda egyértelműen lefelé csapódik, ezért nem lesz vita. Játékvezetőktől lehetett már hallani, hogy ez a megoldás segíthetne rajtuk, az első lépés most megtörtént e téren.

„Mindenképp érdekes kezdeményezés, meglátjuk, hogy a gyakorlatban hogyan válik be. A nagyobb versenyeken két játékvezetőt jelölnek ki a mérkőzésekre, de még így is sokszor nagyon nehéz megítélni egy-egy ütésnél, hogy a labda csúszott vagy az asztal oldalát találta el" – mondta megkeresésünkre Petővári Attila nemzetközi játékvezető.

Go to top