kosiba-aruna

Kosiba Dániel 4:1-re kikapott a nigériai Quadri Arunától a budapesti World Tour-verseny férfi egyesének nyolcaddöntőjében, ezzel utolsó magyarként befejezte szereplését a Tüskecsarnokban.

Quadri Aruna a világranglista 48. helyezettjeként (egy éve még 30. volt) esélyesként várta a nyolcaddöntőt, azonban bíztunk benne, hogy Kosiba Dániel (126.) a közönség támogatásával le tudja gyűrni.

Az első szett elúszott, a másodikat azonban 11:3-ra megnyerte a magyar játékos. A következő két játszma a 27 éves nigériaié lett, ám Kosiba pénteken az első fordulóban 3:1-es hátrányból fordított, így még ekkor sem tűnt reménytelennek a helyzet. Most azonban egy erősebb ellenféllel volt dolga, ez bebizonyosodott, Aruna nem engedte ki a kezéből a győzelmet, amelyet teljesen megérdemelt.

aruna-kosiba

„Egy teljesen más stílusú, tenyeresorientált játékossal játszottam ma, aki ellen nem nagyon találtam az ellenszert – értékelt Kosiba Dániel. – A második szettben jól kezdtem, kiszerválgattam, de aztán elkezdte jól fogadni a szerváimat. Megpróbáltam átirányítani a játékot a tenyeresre, de ma ez sem használt. Most játszottam vele életemben először, érdekes mérkőzés volt. Az elsődleges célom a tizenhat közé kerülés volt, nagyon örülök neki, hogy ez sikerült. Major versenyen egy kanyart már sokszor mentem, kettőt viszont még soha. Két nagyon jó mérkőzést nyertem, ez a mai pedig egy tanulságos találkozó volt. Ha legközelebb játszom vele, már máshogy fogok rá készülni. Jövő héten megyünk Németországba, ahol egy Super Series-verseny lesz, reméljük a legjobbakat!”

És hogy mi a véleménye az őt legjobban buzdító dabasi szurkolókról? Ez:

„Nagyon jók voltak. Jöjjenek máskor is, ha Magyarországon van verseny!”

ITTF WORLD TOUR HUNGARIAN OPEN (MAJOR)
4. NAP, A MAGYAROK EREDMÉNYEI

FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Quadri Aruna (nigériai)–Kosiba Dániel 4:1 (11:7, 3:11, 11:7, 11:9, 11:5)

FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ

Csen Cseen-an, Cseang Hung-csie (tajvani)–Lakatos Tamás, Szudi Ádám 3:0 (11:6, 11:7, 11:8)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Dzson Dzsi Hi, Jang He Un (dél-koreai)–Madarász Dóra, Pergel Szandra 3:1 (11:7, 13:11, 9:11, 11:4)

Go to top