bp-world-tour-bemelegites

Szerdán kezdődik a budapesti World Tour-verseny, amelyen 56 ország 368 pingpongosa vesz részt.

Magyarországot 40 játékos képviseli a World Tour-sorozat budapesti állomásán, amely az előző évinél eggyel magasabb, major besorolást kapott. A televíziós közvetítési jogot több ország is megvette, így nagyjából 40 millió ember követheti figyelemmel a Tüskecsarnokban zajló eseményeket.

Férfi és női egyesben is két magyart emeltek ki, nekik nem kell selejtezőt játszaniuk. Az erősebbik nemnél Jakab János és Kosiba Dániel került ily módon a főtáblára.

„Egy hetet töltöttünk Belgiumban, egyet pedig Mátraházán edzőtáborban. Mindkettő nagyon jól sikerült, napi két edzéssel. Azóta is mindennap edzek, tegnap például a mentáledzőmnél voltam, akivel helyre tettük azokat a dolgokat, amiket helyre kellett tenni” – mondta Kosiba Dániel, aki legalább egy-két fordulót szeretni sikerrel venni.

A hölgyeknél Póta Georgina és Madarász Dóra főtáblás a mieink közül, mindketten az alsó ágra kerültek. Madarász a leghamarabb a török Hu Melekkel találkozhat a kiemeltek közül, míg Pótára egy hongkongi várhat a második körben.

Legjobb női játékosunknak sűrű napjai voltak, klubjával a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában is helyt kellett állnia.

„Kicsit fáradt vagyok, de holnap tudok pihenni, csütörtökön játszom párost Lovas Petrával, pénteken az egyénire készülhetek, szóval lesz időm a rehabilitációra” – adott helyzetjelentést Póta, akinek kisebb sérülése miatt gyógytornára is kell járnia, de minimum a nyolcaddöntőbe így is be szeretne jutni.

A selejtezőcsoportokban lesz magyar párharc is, ugyanis a szerb színekben versenyző Erdélyi Annamária egy trióba került Hepke Johannával.

A megméretésre készülők kedden késő estig püfölték a labdát a Tüskecsarnokban, szerda 9 órától pedig már élesben tehetik ezt.

Az M4 Sport szombaton és vasárnap kétszer 120 percben számol be a budapesti World Tour-versenyről, míg internetes közvetítés mindennap lesz.

SORSOLÁS
FÉRFI EGYES, FŐTÁBLA
NŐI EGYES, FŐTÁBLA
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
FÉRFI PÁROS, FŐTÁBLA
NŐI PÁROS, FŐTÁBLA
FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
U21 FÉRFI EGYES, FŐTÁBLA
U21 NŐI EGYES, FŐTÁBLA
U21 FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
U21 NŐI EGYES, SELEJTEZŐ




Go to top