asztalitenisz-bl-postas-li-jiao

Negyedik mérkőzését is elveszítette a Bajnokok Ligája csoportkörében a Postás SE női csapata, amely az ETTU-kupában folytatja szereplését.

A Postás a Metz vendégeként játszotta a Bajnokok Ligájában az utolsó mérkőzését. Az összecsapás már nem bírt igazi téttel, hiszen már korábban eldőlt, hogy a csoportból a francia csapat mellett a címvédő Fenerbahce jut tovább.

A metzi találkozóra a vállsérüléssel küzdő Li Jiao (a képen), a Postás legjobbja el sem utazott. A bemelegítésnél aztán Ambrus Krisztinának a hátával akadt problémája, fel is adta a Carole Grundisch elleni meccsét. Kertai Rita szép győzelmet aratott Wu Jiaduo ellen, ennél többre azonban nem telt a budapesti együttes erejéből. Nagyváradi Mercédesz a portugál Fu Yutól, Kertai Grundischtól kapott ki 3:0-ra, így összesítésben 3:1-es hazai siker született.

A Postás csoportharmadikként – a Szekszárdhoz hasonlóan – az ETTU-kupa negyeddöntőjében folytatja. A két magyar csapat a Hodonín (cseh), Quevilly (francia), Balaguer (spanyol), Kazany (orosz) négyesből kap ellenfelet a negyeddöntőre, amelynek oda-visszavágós párharcait január második felében rendezik.

NŐI ASZTALITENISZ BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT
METZ TT (francia)–POSTÁS SE 3:1
Carole Grundisch–Ambrus Krisztina 3:0
Wu Jiaduo–Kertai Rita 1:3
Fu Yu–Nagyváradi Mercédesz 3:0
Carole Grundisch–Kertai Rita 3:0
A csoport végeredménye: 1. Metz 8 pont, 2. Fenerbahce (török) 6, 3. Postás SE 4

Go to top