eb-felkeszules

A nem rég véget ért jekatyerinburgi Európa-bajnokságon nemcsak válogatottjaink képviselték Magyarországot, hanem a hazai szövetség vezetői is. Nátrán Roland elnök és Stocker Miklós főtitkár több dologgal kapcsolatban tárgyalt az ETTU képviselőivel, a főszerepben a jövő évi kontinenstorna volt, amelyet hazánk rendez.

A MOATSZ képviselői Oroszországban megkapták a következő Eb szervezőinek járó Elnöki Kupát, amely a magyarországi Európa-bajnokság végéig nálunk is marad, a szövetségben kiállítva. Ez is újabb jele annak, hogy közeledik a jövő évi Eb, ennek megfelelően a szervezőbizottság taglétszáma növekedni kezdett, a feladatokat meghatározták, és ezekhez személyeket rendeltek hozzá.

Stocker Miklós Nátrán Rolanddal együtt prezentációt tartott Jekatyerinburgban a magyarországi Eb-ről, amelyről az Eurosport és az M4 közvetít majd. A főtitkár elmondása szerint az oroszországi tornát jól megszervezték, de alapvetően a játék volt a fókuszban. A MOATSZ vezérkara szeretné, ha a hazai Európa-bajnokságon nemcsak a játék, hanem az élmény is a középpontba kerülne, azaz a nézők a lehető legjobban éreznék magukat.

Szintén újítás lesz a tervek szerint, hogy nálunk a szövetségi delegáltak és a játékosok egymáshoz közel lesznek elszállásolva.

Asztalitenisz Eb-ken nem jellemző a kabalafigura, jövőre azonban ez is másképp lesz. A szövetség pályázatot ír ki a torna logójára és kabalafigurájára, már felvették a kapcsolatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. A beérkező műveket szavazás alapján rangsorolja majd egy szakmai és egy pingpongszerető zsűri.

Go to top