pota-gina-eb

Póta Georgina egyesben a negyeddöntőben búcsúzott a jekatyerinburgi Európa-bajnokságon, párosban viszont a román Elizabeta Samara oldalán döntőbe jutott!

Póta Georginára és Elizabeta Samarára szombat délelőtt nem kisebb feladat várt, mint az első helyen kiemelt Shan Xiaona és Petrissa Solja legyőzése. Az összeszokottabb német duó volt az esélyesebb, de az első és a harmadik szettet is a magyar, román kettős nyerte meg. Soljáék mindkétszer egyenlítettek, az ötödik játszma megnyerése után pedig már csak egy lépésre kerültek az elődöntőtől. A hatodik szettben mérkőzéslabdához is jutottak, ám Pótáék hárították, 14:12-vel egyenlítettek, a döntő szettet pedig 11:8-cal behúzták.

Nem sokkal később az egyes negyeddöntőjében Gina és Samara már ellenfélként lépett asztalhoz. Az első két játszma után 1:1-re álltak, a harmadik pedig ide és oda is eldőlhetett volna. Sajnos Samara nyerte meg 14:12-re, ezután pedig már nem engedte ki a kezéből az irányítást, 4:1-gyel ő jutott tovább.

Ezzel nem értek véget szombati feladataik, mert a párosok elődöntője még hátravolt. Két kínai származású játékos, a holland Li Jie és a lengyel Li Qian várt rájuk. Remekül indult a mérkőzés, ám az első két szett megnyerése után Pótáék visszaestek, és ellenfeleik egyenlítettek. A lendületüket itt szerencsére sikerült megtörni, a következő két játszma Pótáéké lett, így 4:2-vel ők jutottak fináléba.

„A negyedik szett – válaszolta Téglás Péter, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya arra a kérdésre, hogy melyik volt az elődöntő legnehezebb periódusa. – Ott nagyon megvertek minket, és úgy nézett ki, hogy nem érezzük már a játékot."

Szerencsére az érzés visszajött, így Gináék készülhetnek a döntőre, amelyben egy másik ázsiai származású kettőssel kell megküzdeniük, a török Hu Melekkel és a spanyol Shen Yanfeivel. Az elődöntő után joggal reménykedhetünk abban, hogy megvan az ellenszer a kínaiakra. Erre Téglás Péter csak annyit mondott, hogy „holnap kiderül".

Ez valóban így van, vasárnap kiderül, mégpedig 13 órától, a hivatalos program szerint akkor kezdődik a női páros döntője.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, JEKATYERINBURG
NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ

Elizabeta Samara (román, 3.)–Póta Georgina (7.) 4:1 (11:9, 9:11, 14:12, 11:7, 11:7)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Póta Georgina, Elizabeta Samara (magyar, román, 5.)–Shan Xiaona, Petrissa Solja (német, 1.) 4:3 (12:10, 9:11, 12:10, 7:11, 10:12, 14:12, 11:8)
ELŐDÖNTŐ
Póta Georgina, Elizabeta Samara (magyar, román, 5.)–Li Jie, Li Qian (holland, lengyel, 3) 4:2 (13:11, 11:6, 9:11 , 3:11, 11:7, 12:10)

Go to top