eb-beutoterem

Megérkezett a magyar csapat az Európa-bajnokság helyszínére, az Európa és Ázsia határán fekvő Jekatyerinburgba, amely Oroszország negyedik legnagyobb városa. A körülmények ideálisnak tűnnek.

„Az út során volt ugyan egy fárasztó, hatórás szünet Moszkvában, de sok beszélgetéssel, szakmázással hasznossá tettük – számolt be Aranyosi Péter, a férfiak szövetségi kapitánya. – Éjjel kettőkor érkeztünk meg a szállodába, amelyre nem lehet panasz. Itt csak a reggelit fogyasztjuk el, a többi étkezésre a teremben kerül majd sor. A helyszín nagyon jónak tűnik, beütőterem van, minden nagyon szimpatikus, az önkéntesek segítőkészek."

eb-edzes

Csütörtökre két edzésidőpontot kaptak a mieink. Délelőtt a szövetségi kapitány Pattantyús Ádámnak vezényelt tréninget, ezalatt a másik három játékos erőnléti edzésen vett részt, délután pedig fordított volt a program.

„Hosszú utunk volt – mondta Kosiba Dániel a megérkezés után. – A terem nagy és viszonylag új állapotú, a szállás megfelelő. A csapat célja a bennmaradás az első divízióban, ha be tudnánk jutni a legjobb nyolcba, az óriási meglepetés lenne."

A legjobb nyolcba kerülés tehát nagy bravúr lenne, ám Aranyosi Péter szerint el kell hinniük, hogy bárki ellen lehet esélyük, csak így szabad odaállni az asztalhoz.

„Péntek reggel kezdünk a portugálok ellen, a csapatösszeállítást csak csütörtök este közlöm a fiúkkal. Holnap este hét órakor (magyar idő szerint délután négy órakor) lesz még egy meccsünk a szerbekel, majd szombaton 13 órától a franciákkal játszunk. Úgy érzem, bármi előfordulhat. Volt egy motivációs megbeszélés, »betettük« a fejekbe, hogy bejuthatunk a legjobb nyolcba vagy akár a négybe is. Úgy kell odaállni, hogy mindenre képesek vagyunk. Jó a csapategység, húsz százalékot számíthat, ha egymásért tudnak játszani."

A helyi viszonyokról még elmondta a kapitány, hogy a közlekedés kicsit macerás – reggel húsz perc alatt eljutottak a verseny helyszínére, este a hazaút már 45 percig tartott –, de egyébként nagyon elégedett a körülményekkel.

Téglás Péter női szövetségi kapitány röviden összefoglalta az első benyomásait: „Az út sima volt, de hosszú. A szállás nem rossz. Az ételről még nem sokat tudok mondani, mivel ma még a szállodában eszünk. Edzettünk és holnap is edzünk, készülünk a versenyre."

AZ EB-N RÉSZT VEVŐ MAGYAR CSAPAT
Nők: Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina
Férfiak: Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel, Lakatos Tamás és Szudi Ádám

eb-foterem

Go to top