szekszard-linz

A Szekszárd női csapata két alapembere nélkül is viszonylag könnyen legyőzte a Linzet a Klubcsapatok Szuperligájában.

A Szekszárd–Linz mérkőzéssel kezdődtek meg az A-csoport küzdelmei a Klubcsapatok Szuperligájában.

A hazaiak Lovas Petra és Li Fen nélkül álltak fel, így nem volt teljesen egyértelmű a mérkőzés kimenetele. A linzieknek azonban így sem volt sok esélyük, a páros mérkőzés után 1:0-ra ugyan ők vezettek, ám egyest csak a brazil színekben versenyző kínai légiósuk, Kuj Lin tudott nyerni. A Szekszárd új kínai légiósával, Jü Janggal azonban ő sem bírt, így a kilencedik mérkőzésen a hazaiaknál lehetőséget kaphatott a csereként nevezett Imre Leila. A fiatal játékos meghálálta a bizalmat, és szép győzelmet aratott osztrák utánpótlás-válogatott ellenfelével szemben, beállítva a 6:3-as végeredményt.

A hazai csapat részéről Szily György elmondta, hogy Tóth Edina kiemelkedően játszott, de dicséretet érdemel az akklimatizációval is sikerrel megbirkózó Jü Jang, valamint Imre Leila is. Madarász Dóra messze elmaradt a legjobbjától, de súlyos sérülése után még nem lehet sokkal többet várni tőle.

A szekszárdiak a következő mérkőzésükön a cseh válogatottra épülő Hodonínhoz látogatnak, amely ellen már a legerősebb csapatukkal szeretnének felállni és megszerezni az újabb győzelmet.

Képek a mérkőzésről.

KLUBCSAPATOK SZUPERLIGÁJA, NŐK
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SZEKSZÁRD AC–LZ EASYTHERM LINZ FROSCHBERG (osztrák) 6:3
Jü Jang, Madarász–Mischek, Kuj Lin 1:3
Tóth–Mischek 3:0
Jü Jang–Stefcová 3:0
Madarász–Kuj Lin 2:3
Jü Jang–Mischek 3:0
Tóth Edina–Kuj Lin 2:3
Madarász–Stefcová 3:0
Jü Jang–Kuj Lin 3:0
Imre–Mischek 3:1

Go to top