vegyes-paros-tokio

Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) elnöke Japánban járt, ahol Josihiro Morival, a 2020-as tokiói olimpia szervezőbizottságának elnökével tárgyalt a vegyes párosok olimpiai programba való felvételéről.

Thomas Weikert augusztus 26. és szeptember 3. között tartózkodott Tokióban, ahol találkozott Josihiro Morival, aki 2000 és 2001 között Japán miniszterelnöke volt, most pedig a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia szervezőbizottságának elnökeként tevékenykedik.

Az ITTF szeretné elérni, hogy az öt év múlva esedékes ötkarikás játékokon már ne csak férfi és női egyesben, valamint férfi és női csapatversenyben osszanak érmeket, hanem vegyes párosok is indulhassanak.

„Nagyon nagy szeretettel fogadott az elnök úr, aki rendkívül tájékozott az asztalitenisszel és a Japán nemzeti válogatottal kapcsolatban. Az ITTF indítványa – a vegyes párosok műsorba vételét a 2020-as olimpián – remekül fogadták, Mori úr és a csapata pozitívan állt a felvetéshez" – számolt be Thomas Weikert a látogatásáról.

Az olimpián meghatározott számú sportoló vehet részt, így ha fel is veszik az asztaliteniszezők 2020-as programjába a vegyes párost, csak azon játékosok vehetnek részt benne, akik már kvótát szereztek a másik négy versenyszám valamelyikében. A terv megvalósulását elősegítheti, hogy a vegyes párosok színre lépésével a házigazda Japán előtt újabb éremszerzési esély nyílna meg – az idei vb-n a Josimura Maharu, Isikava Kaszumi kettős ezüstérmes lett.

A vegyes párosok küzdelme a kezdetektől, azaz 1926 óta a világbajnokságok programjának állandó és igen közkedvelt része.

Go to top