eb2016

Jövőre Magyarország rendezi az asztalitenisz Európa-bajnokságot. Hogyan állnak a kontinenstorna előkészületei, eldőlt-e már az esemény időpontja, illetve helyszíne? Ezekről is kérdeztük dr. Stocker Miklóst, a magyar szövetség főtitkárát.

„Az előkészületek konkrétan még nem kezdődtek meg, a tervezés folyamatában tartunk, illetve a szerződést készítjük elő, ezek a terveink szerint haladnak – mondta Dr. Stocker Miklós. – Miután a szerződést aláírjuk az európai szövetséggel, akkor tudjuk konkretizálni a saját előkészületeinket."

Az Európa-bajnokságot tradicionálisan szeptember végén szokták megrendezni, az olimpia miatt azonban a 2016-os versenynaptár nagyon feszített lesz, így a hazai Eb-re kicsit később, október 18-23. között kerül sor.

A helyszínnel kapcsolatban a főtitkár elmondta, hogy az ETTU és a MOATSZ is a Tüskecsarnokot preferálja, amelyet már le is foglaltak. Már kértek árajánlatot, valószínűleg tehát itt láthatjuk jövő ősszel Európa legjobbjait.

Az Eb során a korábbi hazai rendezésű versenyek tapasztalatait is felhasználhatja és fel is használja a szövetség, januárban ráadásul még lesz egy World Tour-viadal is, amely mintegy főpróba lehet a szervezők számára.

Stocker Miklós szerint az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kell fektetni a marketingre és a médiajelenlétre. Ebben a témában a főtitkár szolgálni tudott egy jó hírrel, ugyanis az már eldőlt, hogy az M4 hosszú, élő közvetítésekkel jelentkezik a kontinensbajnokságról.

Go to top