universiade-szita-do-sebestyen

Megtartották az ünnepélyes eskütételt a dél-koreai Kvangdzsuban július 3. és 14. között megrendezendő nyári universiadé magyar résztvevőivel. Asztaliteniszben Szvitacs Alexa, Hepke Johanna, Tóth Kata, Szita Márton, Sebestyén Péter és Do Phuong Nam képviseli hazánkat.

A 28. nyári universiadén 150-160 ország 10-12 ezer felsőoktatásban tanuló sportolója vesz részt. Az asztalitenisz 2005-ben, Izmirben szerepelt először a kötelező sportágak között az universiadén, azóta állandó eleme az úgynevezett egyetemi olimpiának.

Kvangdzsuban hét versenyszámban osztanak érmeket: férfi és női egyesben, férfi és női párosban, férfi és női csapatban, valamint vegyes párosban. Egy országból egyesben maximum öt játékos indulhat, míg minden páros versenyszámban maximum két duó. A csapatversenyben 3-5 tagú csapatok vehetnek részt. Egy ország összesen tíz asztaliteniszőt nevezhet.

A pingpongosok küzdelmei a hivatalos program szerint július 6-tól július 13-ig tartanak. A magyar küldöttséget három-három fiú és lány alkotja.

„Körülbelül február környékén értesültem, hogy lehetőségem lehet kijutni az universiadéra. A célok között szerepel természetesen, hogy mindegyik versenyszámban a lehetségesnél eggyel jobban teljesítsek” – mondta sejtelmesen, egy mosoly kíséretében Sebestyén Péter.

A MAGYAR KERET
Férfiak: Szita Márton (TTC matec Frickenhausen – német), Sebestyén Péter (Békési TE), Do Phuong Nam (BVSC)
Nők: Szvitacs Alexa (Szekszárd AC), Tóth Kata (Szekszárd AC), Hepke Johanna (ERDÉRT SE)

Az időszámításunk előtt 57-ben alapított Kvangdzsu Dél-Korea hatodik legnagyobb városa (másfél millióan lakják), az ország déli részén található. Hét óra az időeltolódás Dél-Korea és Magyarország között.

 

Go to top