baku-valogatott

A bakui Európa Játékok előtti utolsó válogatott edzést tartotta ma Téglás Péter női és Aranyosi Péter férfi szövetségi kapitány. Ezt követően már csak a holnapi (szerdai) repülőút választja el a magyar csapatot attól, hogy a helyszínen szokásos akklimatizációs edzések után éles mérkőzéseket játszanak. A női csapat Póta, Madarász, Pergel, a férfi válogatott Pattantyús, Jakab, Kosiba összeállításban utazik.

Az edzésen debütáltak azok az új Joola mezek is, amelyeket kimondottan erre az eseményre kapott a válogatott, ugyanis az Európa Játékok reklámokra és márkajelzésekre vonatkozó szabályozása igen szigorú, például nem lehet semmilyen felszerelésen reklám, csak maga a márkanév, de az is csak maximum 20 cm2 méretig elfogadott. Ennek megfelelően a mezeken csak a vezetéknevek és a szabványosan rövidített ország név, valamint a Joola márkajelzés szerepel.

„Ma és a megelőző három napon már erőnléti edzéseket nem végeztünk, inkább mérkőzéseken várható labdamenetekhez leginkább hasonló helyzeteket szimuláltuk és olyan rövid szériás soklabda gyakorlatokat végeztettünk a játékosokkal, amelyeknél a labdaérintés és a labdamenet koncepciója volt fókuszban." - mondta el Aranyosi Péter a férfi válogatott szövetségi kapitánya, majd hozzátette - „a csapat jó fizikai és mentális állapotban vág neki az I. Európa Játékoknak, minden adott ahhoz, hogy mindenki a tőle elvárható maximumot nyújtsa."

Az Európa Játékok weboldala: http://www.baku2015.com

Go to top