magyar-asztalitenisz-valogatott-videoelemzes

A férfi szövetségi kapitány, Aranyosi Péter a taktikai edzésére néztünk be ma délelőtt. A kijelölt játékosok elméleti edzés keretén belül videoelemzéses felkészülést tartottak. A válogatott edző szerint elengedhetetlen, hogy ilyen módon is kövessék a versenytársakat, illetve támogassák és egyénre szabják a felkészülést.

Egy adott mérkőzés videofelvételéből rengeteg dolog megállapítható, a kondícionális állapotra, technikai felkészültségre, taktikára, sőt a versenyző mentális állapotára is lehet következtetni. Jelenleg az elmúlt időszakban - a spanyol World Tour-on lejátszott - saját maguk által rögzített, illetve az ITTF videorendszerében megtalálható mérkőzéseink kerültek górcső alá. Az elemzésből felhasználható stratégia készül, amelyet a szövetségi kapitány testreszabva, játékosonként épít be az edzéstervbe.

„Minden olyan újdonságra nyitott vagyok, ami javítja az edzésmunkám minőségét. Véleményem szerint a hagyományos fizikai edzésmunka mellett szükségünk van speciális téningre is, amely nem mindig a pingpongasztal mellett vagy a konditeremben zajlik. Ebben Aranyosi Péter rendkívül jó partner, komplex stratégiával, ami a professzionális asztaliteniszben nélkülözhetetlen" - nyilatkozott Jakab János.

Go to top