1-eves-nsu

Egy évvel ezelőtt alapították meg a Nemzeti Sportügynökséget, amelynek első saját rendezésű sporteseménye a budapesti asztalitenisz-világbajnokság volt.

Szabó Tünde a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) megalapításának egyéves évfordulója alkalmából rendezett szerda esti budapesti gálán közölte: a magyar kormány 2010-ben nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, felismerve közösségteremtő erejét és világszerte egyre növekvő szerepét.

Hozzátette: a kiemelt nemzetközi sportesemények megrendezésének számos pozitív hatása van. Ezek között említette, hogy javítja a foglalkoztatottságot, élénkíti a turizmust, egy-egy esemény hatására megnő a fiatalok érdeklődése az adott sportág iránt, növekszik és erősödik az utánpótlásbázis, de a sporteseményeknek kiemelkedő szerepe van az országimázs építésében és a sportdiplomácia erősítésében is.

„A rendezés odafigyelést és komoly szakértelmet kíván, nagy tapasztalatot és kitartó munkát igényel, ezért a nemzetközi sportesemények lebonyolításának további fejlesztése és összefogása érdekében pontosan egy éve hoztuk létre a Nemzeti Sportügynökséget” – mondta Szabó Tünde, aki utalt rá, hogy az NSÜ által rendezett első sportesemény az áprilisi, budapesti asztalitenisz-világbajnokság volt, majd a női vízilabda világliga döntője, a junior úszó-vb, továbbá a öttusa- és laser run-vb következett a sorban.

Az államtitkár kiemelte, hogy ezek lebonyolításáról a külföldi sportolók és sportvezetők is elismerően, pozitívan nyilatkoztak, ezért azok Magyarország jó hírét vitték el a világba. Nem volt kivétel ez alól az asztalitenisz-vb sem, amely osztatlan sikert aratott a szakma és a közönség körében egyaránt. A Magyar Asztalitenisz Szövetséget Faragó Judit és Lajtai Kristóf képviselte a születésnapi gálán.

Az eseményen kiállították az idei hazai rendezésű világversenyek érmeit, és talán nem csak az elfogultság mondatja velünk, hogy a pingpongos medáliák voltak közöttük a legszebbek.

Go to top