pota-georgina-t2

Babát vár a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina, aki az ötkarikás játékokról így lemarad, ám a januári olimpiai selejtezőn még segítene a magyar válogatottnak a kvótaszerzésben. Az utóbbi évtized egyik legjobb magyar asztaliteniszezője a Kossuth Rádiónak beszélt az örömhírről, az olimpiáról, a visszatérésről és klubjánál történt bonyodalmakról.

„Mindig az első helyen állt az asztalitenisz az életemben, de most úgy tűnik, hogy bővül a család: babát várok” – árulta el az örömhírt a Kossuth Rádiónak adott interjújában a kétszeres Európa-bajnok, aki most is nap mint nap lejár pingpongozni, de bizonyos mozdulatok közben már érzi magán a változást.

„Amúgy sem voltam egy nádszálkisasszony – mondta nevetve. – Nyilván jönnek fel a kilók, ami természetes dolog, de mozgásnál azért próbálok jobban vigyázni. Aki ismeri a játékomat, tudja, hogy egyébként sem szoktam repkedni az asztalnál. Elég energiatakarékosan pingpongozok. Ez most jól jön.”

„Amíg tudok játszani, mindenképpen szeretném folytatni, mert jövő október-november környékén már vissza akarok térni és ligában is szeretnék játszani. Tehát azon vagyok, hogy minél hamarabb vissza tudjak jönni és folytatni tudjam a régi életmódomat” – fogalmazott a 34 esztendős asztaliteniszező.

„Részt vettem már három olimpián, és szerettem volna kimenni a negyedikre is… bár ez még megtörténhet, mert júniusra vagyok kiírva – viccelődött. – Ha lenne fél évem, még össze is jöhetett volna, de így, hogy hat-nyolc hét van a szülés és az olimpia között, ez esélytelen lesz.”

Bár az ötkarikás játékokról lemarad, szeretne a magyar csapat segítségére lenni a januári, portugáliai olimpiai selejtezőn, igaz részvétele természetesen az orvosi tanácson is múlik, és azon, hogyan érzi majd magát a következő hetekben.

„Még az is előfordulhat, hogy én is kijutnék, csak nem tudok elmenni. Ennek nagyon örülnék, mert az azt jelenti, hogy a csapat kint lesz az olimpián” – mondta.

Elképzelhető, hogy nem csak ez lesz az egyelten változás Póta Georgina életében, hiszen elárulta, némi gond van berlini klubjával (TTC Berlin), amelyet 11 éve erősít.

„Volt egy kis afférom az egyik főnökkel. Januárban beszéltünk, hogy mi lesz a következő évi szerződésemmel. Ezerszer megkérdeztem, hogy ők hogy szeretnék, mert én bejelentettem, hogy elkezdjük a próbálkozást. Mondták, hogy természetesen mindenben támogatnak, de a menedzser, aki dönt a csapat összeállításáról, szeptembertől nem rakott be a csapatba. Én pedig meccspénzre írtam alá, hiszen 11 év után nem akartam olyat szerződést a klubbal, ami hátrányos neki. Azzal viszont nem számoltam, hogy nem raknak be. Naiv voltam, mert tizenegy év után megbíztam bennük és nem írtunk le minden részletet a szerződésbe, tehát az én hibám is.”

Hozzátette, ő bármikor szívesen visszatérne a csapathoz, hiszen nagyon szereti a közeget és a társakat, és egy ember miatt nem haragudhat az egész klubra.

A teljes interjú ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: m4sport.hu

Go to top