2019-fair-play-nap

A Decathlon idén is megrendezte a Fair Play Napot, amely keretén belül népszerű magyar zenekarok tagjaival lehetett pingpongozni.

A sportban alap, hogy mindig a fair play szerint játszunk. Akár egy komoly tétmeccs a versenysportban, egy háziverseny a suliban, vagy csak egy kis grundfoci, tenisz, vagy bowlingozás a haverokkal – mindig tiszteletben tartjuk az ellenfelet. Ezt jelenti, ezt kívánja meg a fair play.

A zenészek abból élnek, hogy alkotnak, dalokat írnak, albumokat készítenek, koncerteznek… és mindezzel örömet okoznak nekünk, rajongóknak. Akkor érvényesül a Fair Play, ha mindenki megkapja, amit szeretne, és ami jár neki: a rajongók újabb és újabb dalokat hallhatnak, a zenészek pedig jövedelemhez jutnak, így meg tudnak élni a zenélésből.

Ezt a szemléletet hivatott népszerűsíteni a Fair Play Nap, amely során több magyarországi város Decathlon-áruházában hazai előadókkal lehetett pingpongozni.

Budaörsön többek között a Jetlag tagjai tűntek fel az asztaloknál – hosszabb kihagyást követően.

„Pingpongozni imádunk, bár nem tudunk, kimaradtak az évek, én legutóbb talán négy-öt évvel ezelőtt játszottam – vallotta be Czoller Bence, de kiderült, hogy azért nincs okuk a szégyenkezésre ezen a téren sem. – Voltak kihívóink, és mondanom sem kell, hogy mind a kettő meccset megnyertük.”

Szintén a budaörsi áruházba látogatott el a Halott Pénz, amelyből Járai Márk beszélt a sporthoz fűződő viszonyáról.

„Az alkatomról talán lerí, hogy túl sok közöm nem volt a versenysporthoz. A pingpong számomra mindig a balatoni forgózásról szólt. Versenyszerűen egy sportot űztem: Rubik-kockában válogatott voltam, és jártam versenyekre is. E mellett eveztem, golfoztam, teniszeztem tíz éven keresztül, mostanában a falmászást igyekszem művelni” – mondta a Halott Pénz tagja, aki hamarosan többet ütheti a pingponglabdát a zenésztársaival.

„Dávid tervezi, hogy a balatoni házába vesz egy pingpongasztalt. Oda biztos többször megyünk majd játszani, mert nagyon szeretjük ezt a sportot” – tette hozzá a Halott Pénz tagja.

A Decathlon igyekszik hagyományt teremteni a Fair Play Napból.

„A pingpongozó emberek látványa mindennapos az áruházainkban, ilyen szervezett körülmények között azonban nem mindennap találkozhatnak és játszhatnak a különböző zenekarokkal – nyilatkozta Zsupányi Addrienn rendezvényszervező, aki a többi helyszín sztárvendégeiről is szót ejtett. – A Halott Pénz már tavaly is részt vett Budaörsön ezen a rendezvényen, illetve a New Level Empire és a Carbonfools, akik most a Nyugati téren csapnak össze. A Bagossy Brothersszel is ott lehet találkozni, a dunakeszi áruházunkban a TNT, a zalaegerszegiben az Ocho Macho, Szombathelyen pedig a Hyperkarma van jelen, Székesfehérváron a Brains, nehéz felsorolni mindenkit.”

Aki idén esetleg elszalasztotta valamelyik kedvencét, az jövőre talán pótolhatja ezt, addig is az alábbi oldalon találhat jó néhány lehetőséget, amivel hozzájárulhat, hogy a zenében is érvényesüljön a Fair Play: www.fairplayhungary.hu

Go to top