2019-nagyvaradi-mercedesz

A férfiaknak Celldömölkön, a nőknek a budapesti Ormai-csarnokban rendeztek felnőtt és ifjúsági országos ranglistaversenyt a hétvégén.

Celldömölkön házi döntőt rendeztek, egyesben ugyanis az egyaránt a helyi Extraligás csapatot erősítő Fazekas Péter és Kriston Dániel csapott össze az aranyéremért. Előbbi 4:2-re diadalmaskodott.

„A sorsolásom nem volt a legjobb, hiszen minden fordulóban az adott legerősebb ellenfelet kaptam, de fejben végig nagyon összeszedett és koncentrált voltam. A döntő pillanatokban higgadt maradtam és jó döntéseket hoztam. Kriston Dani és András Csaba ellen játszottam a két legnehezebb meccsemet. A döntőben szerencsém is volt, mert Daninak a negyedik szettben egy mozdulatnál begörcsölt a bal lába, és a görcs a meccs végéig nem múlt el neki teljesen. A versenyen Dani végig nagyon jól játszott, addig simán nyert mindenki ellen. Szerintem a döntő nagyon jó színvonalú volt, nagyon sok látványos és gyors ütésváltással, úgy gondolom, bármelyik nemzetközin megállta volna a helyét” – nyilatkozta Fazekas Péter, akit a neki végig szurkoló gyermekei is motiváltak, a nagy kupát mindenképp szerette volna megnyerni nekik.

Fazekas és Kriston párosban egymás oldalán indult, és a két celldömölki játékos el is jutott a döntőig. Ott azonban 3:1-re kikaptak a végig meggyőző teljesítményt nyújtó Vitsek Iván, Németh János kettőstől.

Az ifjúságiaknál Huzsvár Erik és a Kishegyi Ákos, Ócsai Máté páros szerezte meg az aranyérmet.

A részetes eredmények itt találhatók.


PÁROSBAN NEM SIKERÜLT, EGYESBEN IGEN

A Statisztika termében is összejött egy házi döntő, mégpedig a párosoknál, ahol Peterman-Varga Tímea és Imre Leila a szintén az ERDÉRT-et erősítő Ambrus Krisztinát és Tóth Katát győzte le döntő szettben.

„Készültünk mindketten a hétvégére, és első kiemeltként titkon reménykedtünk a végső sikerben. A legnehezebb meccsünk az első volt Dari Helga és Drabant Anita ellen, az elején nagyobb volt az összhang közöttük, nehezen tudtuk megtörni a játékukat, a miénket pedig hangsúlyosabbá tenni” – nyilatkozta Peterman-Varga Tímea.

A páros aranyra Nagyváradi Mercédesznek is fájt a foga, Bálint Bernadett-tel szerette volna megnyerni, ám az elődöntőben kikaptak Ambruséktól. Nagyváradi aztán egyesben kárpótolta magát, remek játékkal nyerte meg a versenyt.

„Nincs új taktikám, de az edzéseim jól meg vannak szervezve, és sokat edzem, ez a kulcs” – árulta el Nagyváradi Mercédesz a jó szereplés „titkát”.

Az ifjúsági lányok között egyesben Dari Helga, párosban a Dari, Drabant kettős volt a legjobb.

A részetes eredmények itt találhatók.

 

Go to top