2019-lajtai-kristof-felegyi-gabor

Lajtai Kristóf váltja Felegyi Gábort a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkári posztján.

Az a hír már augusztusban napvilágot látott, miszerint Felegyi Gábor a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnél dolgozik tovább a világbajnokságok projektmenedzsereként, a szeptember 9-i elnökségi ülésen pedig eldőlt, hogy a MOATSZ-nál Lajtai Kristóf lesz az utódja.

„Kristóf nem új szakember az asztalitenisz-közösségben, hiszen már legalább húsz éve dolgozik a szövetségben különböző beosztásokban – kezdte Nátrán Roland MOATSZ-elnök a Lajtai Kristóf kinevezése melletti érvek sorolását. – Mindent tud erről a sportágról, amit tudni kell. Ezen felül ismeri a minisztériumi rendszert is, ismeri, hogy kivel és milyen módon kell kapcsolatba lépni ahhoz, hogy az adminisztrációt vezetni tudja, és természetesen van mellette egy stáb, amely segíti a munkáját. Mindent egybevetve úgy gondolom, hogy Kristóf egyfajta folyamatosságot képvisel, és a lehető legjobb tudással és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen a főtitkári pozícióban.”

Az új főtitkár tehát igencsak otthonosan mozog a szövetségen belül, és az új poszt sem lesz annyira idegen számára.

„Először is szeretném megköszönni a bizalmat. Én 2012 végén már dolgoztam megbízott főtitkárként fél évig, de az teljesen más helyzet volt, hiszen az asztalitenisz akkor még nem tartozott a kiemelt sportágak közé. A feladatok adottak, kezdve azzal, hogy elindult a régiós edzőprogram, van lehetőség az egyesületek és iskolák közötti együttműködés megerősítésére. Nagy kérdés továbbá, hogyan tudjuk megközelíteni az utánpótlásunk korábbi eredményességét, és nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy jön az olimpiai kvalifikáció időszaka” – vázolta röviden Lajtai Kristóf, hogy mik jelentik a prioritást a következő időszakban.

Felegyi Gábor rövid, ám annál intenzívebb időszakot töltött a hazai szövetség főtitkáraként, a budapesti világbajnokság, veterán Európa-bajnokság és World Tour-versenyek megszervezésében és lebonyolításában kulcsszerepet játszott. A sportágon belüli karrierjét a nemzetközi szövetségnél folytatja egy újonnan életre hívott szerepkörben.

„Több ITTF-es megkeresés is történt az irányomba, a negyediket vagy ötödiket fogadtam végül el. Rendkívül nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, Nátrán Roland elnök úrral is többször egyeztettem. Az ITTF-nél egy olyan ambiciózus feladatot bíztak rám, amely abszolút motivál, és úgy gondolom, hogy ebben a tisztségemben nagy segítségére lehetek majd a magyar asztalitenisznek. Az asztalitenisz-világbajnokságokért felelős menedzserként fogok dolgozni. Ennek talán az egyik legnagyobb kihívása személyes jellegű, hiszen Szingapúrba kell költöznöm, az ottani irodában, a vezérigazgató mellett dolgozom majd. Az ITTF két évvel ezelőtt döntött a világbajnokságok rendszerének megreformálásáról, 2021-ben, illetve 2022-ben Houstonban és Csengtuban már egy teljesen más lebonyolítási formát ismerhetnek meg a nézők. A technikai részletek nagy részét már kidolgozták, most kezdődik el az ezzel kapcsolatos politikai-diplomáciai egyeztetési folyamat” – beszélt Felegyi Gábor leendő munkaköréről.

A szakember szeptember 16-án áll munkába az ITTF-nél, és hivatalosan Lajtai Kristóf is ekkortól tölti be a hazai szövetség főtitkári pozícióját. A MOATSZ sportigazgatói posztját Fazekas Péter veszi át Lajtai Kristóftól.

Go to top