Az ETTU portugáliai kongresszusán úgy határoztak, hogy 2016-tól a 21 éven aluli korosztály számára is rendeznek egyéni Európa-bajnokságot.

A szervezet a lisszaboni csapat Eb idején tartotta soros ülését, és fontos döntések sorát hozta meg. Ezek egyike, hogy 2016-tól a felnőttek, az ifjúságiak és a serdülők kontinenstornái mellett az U21-es (junior) korosztály számára is rendeznek egyéni Európa-bajnokságot. Az ETTU vezérkarának indoklása szerint az utánpótláskorból a felnőttek mezőnyébe történő sikeres átmenet érdekében van szükség az új korosztályos eseményre.

Az ETTU megerősítette nyári döntését, miszerint jövőre tartanak utoljára együtt egyéni és csapat Eb-t a felnőtteknek (a helyszín az oroszországi Jekatyerinburg lesz), 2016-tól kezdődően külön rendezik a két kontinensversenyt: a páros években az egyéni versenyzők számára (amint az köztudomású, 2016-ban Budapest a házigazda), a páratlan esztendőkben a csapatok részére. Fontos változás, hogy az egyéni Eb-k műsorába visszakerül a vegyes páros versenyszám.

Go to top