csampa-natran-talalkozo

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke a másfél hete véget ért budapesti világbajnokság kapcsán találkozott a hazai vívószövetség élén álló Csampa Zsolttal, akinek ajándékokkal is kedveskedett.

„Az idén szintén világbajnokságot rendező öttusázókkal, vívókkal és kajak-kenuzókkal több alkalommal egyeztettünk az előkészületekről – elevenítette fel a pingpong-vb-t megelőző hónapokat Nátrán Roland.Most már éles tapasztalataink is vannak az idei világbajnokságról, amelyeket igyekszünk átadni. Ennek egyik állomása az, hogy Csampa Zsolt elnök úrral egy rövid beszélgetést folytatunk. Gyakorlatilag minden a tervek szerint alakult, amit a négy sportág képviselői átbeszéltek, annak mentén zajlott a világbajnokság. Remélem, így lesz ez a következő három vébé esetében is.”

A MOATSZ elnöke egy válogatott mezt ajándékozott Csampa Zsoltnak, valamint a vb kabalaállatának, Ponginak egy kis plüssfiguráját. A staféta ezzel szimbolikusan át lett adva a következő vb-rendezőknek.

„Egyetértettünk elnök úrral abban, hogy a magyar mindig is egy vendégszerető nép volt, amelyhez szívesen jönnek a sportolók, illetve a nemzetközi élet különböző szereplői – mondta Csampa Zsolt.Fontos, hogy az apróságokra is odafigyeljünk, mert lehet, hogy nekünk aprónak tűnik az adott probléma, de aki jelzi, annak lehet, hogy az a legnagyobb probléma.”

Nátrán Roland másfél hét távlatából, a dolgok leülepedése után is sikeresnek ítélte a budapesti asztalitenisz-világbajnokságot.

„Az volt a célunk, hogy a közönségtől a játékosokon és a delegáltakon át a sportvezetőkig mindenki VIP-nek érezze magát – kezdte a vb értékelését a szövetség elnöke. – Azt hiszem, ezt sikerült elérnünk, óriási siker volt a világbajnokság. Több mint negyvenezer néző volt a helyszínen a nyolc nap alatt, világszerte közel félmilliárdan követték az eseményeket. Mindenki mosolyogva, örömmel jött oda hozzám, hogy milyen nagyszerű a rendezvény, mennyire jól érzik magukat. Az eredmények tekintetében pedig azt láttuk, hogy Európa kicsit közelebb lépett a Távol-Kelethez, több számban is volt európai döntős.”

És hogy mi az egyik legfontosabb tanulság, amit Nátrán Roland megoszthatott Csampa Zsolttal?

„Olyan presztízse van Budapestnek, Magyarországnak és a magyar sportéletnek, hogy egészen bizonyosan özönleni fognak külföldről is a nézők, mi ezt tapasztaltuk. Erre irányítom majd rá a figyelmet, hogy ha lehet, időben vegyék meg a jegyüket a magyar nézők és toporogjanak ott a döntők környékén, mert reméljük, hogy ott lesznek a magyarok és az érmes helyekért vívnak majd” – hangzott el a jó tanács az asztaliteniszezők elnökétől.

Go to top