2019-vilagnap-koszonet

A Magyar Asztalitenisz Szövetség köszönetet mond mindenkinek, aki az Asztalitenisz Világnapja alkalmából valamilyen formában hozzájárult a sportág népszerűsítéséhez, illetve részt vett az április 6-i rendezvényeken.

Nem túlzás kijelenteni, hogy idén az egész ország megmozdult a világnap alkalmából. A szövetség még jóval április 6. előtt megkérte a klubokat, hogy fotók, videók és idézetek formájában mutassák meg, mit jelent nekik a pingpong.

Nem kevesebb mint 26 klub (ABC Centerline, Ajka Asztalitenisz SE, BVSC-Zugló, Celldömölki VSE, Csemői Palotás SE, Dág KSE, Dunaújvárosi Egyetem DSE, DVTK, Eurokapu Szentendre, EVO ASE Zalaegerszeg, Galaxis Veresegyházi SE, Győri ElektromosVSK, Harta SE, Kecskeméti Spartacus, Kispest SE, KSI SE, Mágocs Községi Sport Klub, Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub, Malév SC, MOAC, MTK, PTE PEAC, Szentgotthárdi VSE, Váci Reménység, Városi SE Dunakeszi, Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért SE), plusz a magyar paraasztalitenisz-válogatott és a közép-magyarországi régiós edzéseken részt vevő társaság küldte el válaszát képek, idézetek és/vagy videók formájában. A videókat a világnapon osztottuk meg a szövetség Facebook-oldalán. Köszönjük mindenkinek a részvételt, bármilyen formában történt is az!

A magyar klubok a pingpong világnapján különböző rendezvényeket szerveztek, amelyeken többek között játékos feladatok várták az érdeklődőket. Külön öröm, hogy ezek sok embert bevonzottak a sportág berkein kívülről is, így remélhetőleg fiatal (és kevésbé fiatal) tehetségeket nyert a sportág itthon is.

Merthogy világnap lévén az egész földkerekségen próbálták megmozdítani ily módon a pingpong iránt akár csak minimális érdeklődést tanúsító személyeket. A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) a MOATSZ-szal karöltve azt tűzte ki céljául, hogy a Seyu nevű ingyenes alkalmazással megalkotják a világ legnagyobb pingpongos szelfigyűjteményét (amelyek nem csak szelfiket tartalmaznak). Köszönet jár azoknak is, akik ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak, a hazai gyűjteményt ide kattintva lehet megtekinteni.

A magyarországi világnapi programok közül a legnagyobb szabásúra a Statisztika csarnokában került sor. Itt játékos vetélkedők, ügyességi játékok várták a betérőket, akik olyan legendákkal is ütögethettek, mint Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor. A média képviselői a Magyar Sportújságírók Szövetsége által felajánlott, és Gergely Gáborról elnevezett kupáért versenyezhettek. A legjobbnak Illyés Tibor, a Magyar Távirati Iroda fotósa bizonyult, a második Henter Pál (Sportmenü), a harmadik Szabó András (MOB) lett.

A profi és amatőr pingpongosok mellett más sportágak kiválóságai is tiszteletüket tették az Ormai-csarnokban, elég csak Kőbán Rita, Storcz Botond, Imre Géza vagy a MOB-elnök Kulcsár Krisztián nevét megemlíteni, de a MOATSZ első embere, Nátrán Roland is részt vett az eseményen. Mint ahogy Pongi, a budapesti világbajnokság kabalafigurája is ott volt este az Ormai-csarnokban, nap közben pedig a város különböző pontjain népszerűsítette a vb-t, emberekkel fotózkodva.

Aki nem volt ott, egyrészt bánhatja, másrészt viszont a Digi Sport, a Hír TV, a TV2, az M1 és az M4 tudósításának hála bepillantást nyerhetett a közös pingpongbuliba.

Még egyszer nagy köszönet a résztvevőknek, találkozzunk egy év múlva is – no meg az addig sorra kerülő asztalitenisz-eseményeken!

Go to top