asztalitenisz-vilagnap 2019-04-08

Április 6-án tartják az asztalitenisz világnapját, és ennek alkalmából végeztünk egy gyors közvélemény-kutatást. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a magyar kluboknak és játékosaiknak mit jelent az asztalitenisz, miért ezt a sportágat űzik. Íme, a körkérdésre érkezett válaszok.

ABC CENTERLINE
„A pingpong ez a mosoly, ez az életérzés, ez a kikapcsolódás, ez a szerelem. És rengeteg barát, akiket ennek a sportnak köszönhetek.”

AJKA ASZTALITENISZ SE
„Azért az asztalitenisz, mert a legváltozatosabb, legizgalmasabb, legszuperebb sportág.”

BVSC-ZUGLÓ
„Nevelés, közösség, fejlődés, szorgalom, ügyesség, harc, játék, versenyzés, edzés, öröm, bánat, kezdőktől a veteránokig, áldozat, jutalom, fonák, tenyeres, taktika, technika, kondi, akarat, kitartás, bemelegítés, edzés, nyújtás... érték!”

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM DSE
„Az asztalitenisz a sport, a barátság, az élet!!!”

EVO ASE ZALAEGERSZEG
„Az EVO ASE számára az asztalitenisz Zalaegerszegen motivációt, inspirációt, elkötelezettséget jelent, és a gyermekek számára lehetőséget biztosít a „tömegsportok" melletti mozgásra. Azon dolgozunk, hogy alig hároméves klubunk sportolói létszámát folyamatosan növeljük és az asztaliteniszt mint remek sportolási lehetőséget minél több emberrel megszerettessük.”

GALAXIS VERESEGYHÁZI SE
„Számunkra az asztalitenisz a közösséget, a kikapcsolódás és a sportolás lehetőségét jelenti a gyermekek és felnőttek számára egyaránt.”

GYŐRI ELEKTROMOS VSK
Farádi Péter: – Számomra a pingpong több, mint az asztalnál állni és ütni a labdát. Nekem a pingpong remek kikapcsolódás, dühlevezetés. És persze nagyon jó szórakozás. Amellett, hogy sok barátot szereztem, végre megtaláltam azt a sportot, amelyet a legjobban szeretek.

Vadász Olivér: – Számomra az asztalitenisz nem csak egy hobbi és egy sport. Egy sport, amely az életem szerves részévé vált, magába szippantott. Az asztalitenisz olyan érzést nyújt számomra, amelyet más sport nem tud kielégíteni. A fejlődést és a napi testmozgást biztosítja nekem. Szeretem az edzéseket és a közösséget, mely körbevesz.

Ksúz Barnabás: – Nekem ez a sportág az edzést, a pihenést és a szórakozást jelenti. Az asztaliteniszben fontos az odafigyelés, a gyors reagálás és a pontosság. Ugyan az én korosztályomban már magas szinten zajlik a sport, és a megyei meg az országos versenyeken nem lenne sikerélményem, de a családban szoktunk magunk között versenyezni, hogy ki a jobb. Remélem, hogy sokáig űzhetem ezt a sportot, mert szerintem ez az, amit olyan sokáig kerestünk.

Szabó Marcell: – Nekem az asztalitenisz egy olyan sportot jelent, amelyet többen szeretünk a családban. Egy sport, amelyben bizonyítani tudok. Felnézni olyan emberekre, akik már bizonyítottak. Fejlődni, minden edzéssel jobbnak és jobbnak lenni. Jelentheti az érzelmeket: örömöt vagy éppen csalódottságot. Az akaraterőt, hogy igenis megcsinálom és ebből következően az elégedettséget, hogy megcsináltam. Végsőképpen az emlékeket, amelyek mindig megmaradnak. Szóval ezt jelenti nekem az asztalitenisz.

MOAC
Dr. Dömötör Gyula, a klub legidősebb játékosa (76 éves): – Ezt a sportot idősebbek is élvezettel tudják játszani heti két alkalommal, bár a harmadik óra végére már én is elfáradok…

PTE PEAC
Nagy Judit (U11): – Azért szeretem a pingpongot, mert kikapcsol és sok barátot szerzek általa.

Nagy Rebeka (U11): – Én azért szeretem a pingpongot, mert élvezetes és sok embert ismerhetek meg.

Pétery Johanna (U11): – Számomra az asztalitenisz sok örömöt ad. Azért szeretem, mert labdajáték és sokat kell küzdeni benne.

Szuhanyik Gréta (U11): – A pingpong nekem a mosoly, mert ha játszom és csinálok egy szép pontot, amit megtapsolnak, fülig ér a szám.

SZENTGOTTHÁRDI VSE
„Nem fontossági sorrendben: mozgás, barátság, egészség, nevelés, vidámság és nevetés, együttlét, izgalom, szurkolás, csoportprogramok, csoportszellem, szeretet.”

Go to top