A főváros második kerületének lakosai számára kiírt amatőrversennyel hivatalosan is átadták a felújított Ormai László csarnokot. Az ünnepségen megjelent Simicskó István sportállamtitkár, Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, Láng Zsolt kerületi polgármester és Pósfai Gábor, a MOATSZ szakmai alelnöke.

Vígh László elmondta, hogy az Ormai csarnok felújítását a tető rendbe tételével kezdték, így már nem ázik be az épület. A tervek készen vannak arra is, hogy napelemeket telepítsenek a tetőre. Simicskó István szerint a kormányzati törekvések sikeresek, hiszen az elmúlt két-három évben mintegy százezerrel nőtt a klubokban sportoló gyerekek száma. „Az asztalitenisz szeretett sportág, nagy múltja van Magyarországon, ezért 2,7 milliárd forintos állami támogatásban részesül a 2020-ig terjedő időszakra. Ez azt jelenti, hogy még több gyermek tud majd asztaliteniszezni. Ennek hatására már az elmúlt évben több mint száz új fiatal kezdett pingpongozni a szakosztályokban” – közölte.

Pósfai Gábor felidézte a sportág dicső múltját, szólt a 79 vb-aranyéremről, majd a jövőképről beszélt, amely biztató, hiszen van hozzá kormány- és MOB-támogatás, továbbá az infrastruktúra is fejlődik. Örömmel számolt be arról is, hogy 2016-ban ismét Eb-házigazda lesz Magyarország, ezzel rendezőként is visszakerül a sportág nemzetközi vérkeringésébe.

Az NSK, a kerületi önkormányzat és a MOATSZ megállapodott abban, hogy kidolgozza a jövőbeni Budai Asztalitenisz Akadémia koncepcióját.

Go to top