1-pergel-szandra-ob

Egyéniben Szudi Ádám és Pergel Szandra nyerte meg a felnőtt országos bajnokságot, míg párosban új győzteseket avattak.

Az Ormai-csarnokban megrendezett versenyen férfi egyesben a válogatott három oszlopos tagja, valamint Do Phuong Nam jutott be az elődöntőbe. A BVSC játékosát Ecseki Nándor hat szettben győzte le, míg a másik ágon Szudi Ádám 4:1-re verte meg a címvédő Majoros Bencét. A döntőben még simábban diadalmaskodott Szudi, szettet sem engedett Ecsekinek.

Úgy gondolom, hogy színvonalas meccset játszottunk attól függetlenül, hogy nem voltak látványos labdamenetek – nyilatkozta a 2017 után másodszor ob-t nyerő Szudi.Éppen azért nem alakult ki játék, mert mindketten nagyon jól játszottunk a poénok elején. Nagyon örülök, hogy egyéniben újra nyerni tudtam, ez minden évben nagyon fontos verseny nekem. A mezőny sajnos szűk volt, kevesen indultak, de szerintem jó mérkőzéseket játszottam.”

Pergel Szandra és Madarász Dóra személyében a női egyes döntőjét is két olyan ember játszotta, aki már ezer éve ismeri egymást.

„Mi nagyjából együtt élünk, annyira ismerjük egymást. Szerintem még ki sem gondolom, hogy mit szerválok, ő már tudja – beszélt a 4:2-re nyerő Pergel az aranymeccsről. – Párosban és vegyes párosban már sokszor nyertem országos bajnokságot, egyéniben viszont most először. Öt döntőt buktam el, úgyhogy örülök, hogy a hatodikat sikerült megnyernem.”

Párosban meglepőbb eredmények születtek, amiben Fazekas Péter keze igencsak benne volt. A Celldömölk játékosa férfi párosban Magyar Lászlóval állt össze, és meg sem álltak az aranyéremig. A döntőben a szám abszolút esélyesét, az Ecseki, Szudi kettőst győzték le 3:1-re.

„A végső győzelemre nem számítottam, de titkon azért reméltem, hogy érmet szerzünk – beszélt az előzetes várakozásáról Magyar László. Péter vetette fel, hogy induljunk együtt, én pedig azt mondtam, hogy rendben van, próbáljuk meg. Hát, így sikerült.”

Fazekas vegyes párosban, Peterman-Varga Tímea oldalán sem talált legyőzőre. Érdekes módon a legnehezebb akadály nem a döntőben, de még csak nem is az elődöntőben várt rájuk, hanem a nyolc között, ahol a Szudi, Pergel duót búcsúztatták döntő szettben.

„Ők Európa-szinten is kiemelkedő vegyes párost alkotnak, az volt a kulcsmérkőzés számunkra, nagyon örülünk, hogy meg tudtuk nyerni” – mondta Peterman-Varga Tímea.

Valóban nem ők voltak a negyeddöntős párharc esélyesei, de volt miért visszavágniuk.

„Abból a szempontból meglepetés volt a győzelmünk, hogy két vagy három évvel ezelőtt már játszottunk ellenük, és akkor nagyon simán kikaptunk három nullra. Papíron ez a meccs is nekik állt, de aztán azt vettük észre, hogy Ádám és Szandi is kicsit árnyaltabban játszik, nem mernek annyira támadni. Ez önbizalmat adott nekünk, bátran játszottunk, és megcsináltuk azokat a fontos pontokat, amelyeknek köszönhetően a meccset is megnyertük” – elevenítette fel a favoritok kiejtését Fazekas.

A döntőben Katus Krisztián és Tóth Kata várt rájuk, akik nem tudták őket megszorítani.

Női párosban szintén borult a papírforma, és ugyancsak új győztest avattak. A nagy esélyes Madarász, Pergel duó az elődöntőben alul maradt Bálint Bernadett-tel és Imre Leilával szemben. Utóbbiak a fináléban Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya kettősét verték meg.

„Nem számítottunk erre. A legjobb négy közé jutást tűztük ki célul, nagyon jó érzés, hogy megnyertük a bajnokságot” – mondta Bálint Bernadett, amihez Imre Leila annyit tett hozzá, hogy a bátor, pörgős játékuknak köszönhetően szereztek aranyérmet.

Az U21-es ob-t egyesben Molnár István és Fehér Orsolya nyerte meg, párosban pedig a Molnár István, Timafalvi Gergő, a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie és a Molnár István, Nagypál Márta kettős diadalmaskodott.

FELNŐTT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Szudi–Ecseki 4:0 (6, 7, 10, 8)

NŐI EGYES, DÖNTŐ
Pergel–Madarász 4:2 (–5, 8, 8, 4, –6, 4)

FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ
Fazekas, Magyar–Szudi, Ecseki 3:1 (5, 6, –6, 7)

NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Bálint, Imre–Hartbrich, Fehér 3:0 (7, 5, 8)

VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Fazekas, Peterman-Varga–Katus, Tóth 3:0 (3, 7, 7)

A részletes eredmények itt találhatók.

Az U21-es ob eredményei itt találhatók.

Go to top