Szentendre - Kovács Árpád 80 éves

Szentendre városa egy helyi amatőr szeniorbajnoksággal és Klampár Tibor világbajnokkal köszöntötte Kovács Árpádot a 80. születésnapján. 

Kovács Árpád 1938.12.10-én született, 35 évig vezette a szentendrei asztaliteniszezőket. A városi ünnepségre közel százan érkeztek, tanítványok, barátok, csapatvezetők köszöntötték mindenki Árpi bácsiját! Az ünnepség egyben valódi városi pingpongünnep is volt. A városháza nagyterme többnyire „öltönyösöknek” ad munkát, komoly testületi munka, viták, szavazások, vagy épp Szentendre gazdag kulturális életének rendezvényhelyszíne. De a helyi pingpongosok szerint a múlt vasárnap „megtört a jég”, a városháza egész nap a világ legszebb sportjáé lehetett, ahogy Árpi bácsi megfogalmazta! Ezen a helyen legutóbb 71 éve pingpongoztak, 1947 augusztusában Farkas Gizi ITTF-halhatatlanunk és több akkori válogatottunk tartott a szentendreieknek egy bemutatót, láthatóan nem eredménytelenül, hiszen a városban és környékén minden nehézség ellenére már közel nyolc évtizede aktív a kedvenc sportunk! A vasárnapi városi amatőrversenyre most is meglepően sokan, 43-an neveztek, a legidősebb versenyző áprilisban töltötte be a 80. életévét, Árpi jó barátja. Még a 65 év felettiek mezőnye is igen népes, 18 fős volt!  Az önkormányzat jóvoltából minden induló egy-egy dedikált Klampár-könyvvel térhetett haza, sőt, a verseny első három helyezettje Decathlon-utalványokat is nyert 115 000 Ft összértékben!

Árpi bácsit az egyesület tagjai egy aranyütővel köszöntötték, de a köszöntés mellé torta is járt! Méltatta az egyesület tiszteletbeli elnökét, Petricskó Zoltán sportért felelős alpolgármester, és köszöntötte őt Klampár Tibor is! Természetesen a versenyzőknek és a megjelent ünneplőknek is jutott „Klampiból”, aki közel egy órán keresztül állta a sarat, özönlöttek a szentendreiek, hogy üthessenek pár pontot. Végül a közös fotó sem maradt el. A legtöbb visszajelzés szerint Szentendre városa olyan komoly pingpongünnepet hozott össze, amely újabb évtizedekre felejthetetlen emlék maradhat!

A Magyar Asztalitenisz Szövetség is köszönti Kovács Árpádot, üdvözöljük Árpi bácsit, sok boldogságot, nagyon jó egészséget kívánunk!

Részletes beszámolót az Eurokapu SE honlapján is olvashattok ide kattintva, az esemény fényképalbuma pedig a Facebookon elérhető, ezen a hivatkozáson.

 

 

Go to top