szita-marton-konferencia

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége már nyolcadszor rendezte meg év végi konferenciáját, ismét a Decathlon támogatásával, ám ezúttal először a Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével.

Mocsai Lajos, dr. Pavlik Gábor, dr. Lénárt Ágota, dr. Sós Csaba – hogy csak néhány elismert szakembert említsünk a teljesség igénye nélkül a Testnevelési Egyetemen tartott konferencia résztvevői közül. Az illusztris névsor láttán a már elsősorban az egyetemi tanulmányaira összpontosító Szita Márton különösen nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy őt is meghívták előadást tartani.

„Elképesztően impozáns társaságba hívtak meg, ami meglepetésszerűen ért, de természetesen elfogadtam, és megpróbálok a lehető leginkább helytállni – mondta még a pulpitusra lépése előtt a bajnoki címvédő Celldömölk asztaliteniszezője. – A konferencia fő témája az utánpótláskorból a felnőttkorba való átmenet nehézségei. Ebből a szempontból az én személyem azért lehet érdekes, mert a viszonylag jó utánpótlás-eredményeim után hamar eldőlt, hogy nekem nem az élsport lesz a fő irány az életemben. Emiatt pedig rendkívül frissek az élményeim arról, hogy mi teheti problémássá ezt az átmenetet.”

A kongresszus presztízsének növekedését bizonyítja, hogy a Magyar Edzők Társasága az idén először kreditpontot ad a kiemelt edzői programban részt vevőknek, ha megjelennek ezeken az előadásokon, tehát a legmagasabb szakmai elismerést is megkapta az immár hagyománnyá váló év végi rendezvény.

Az Utanpotlassport.hu főszerkesztőjének külön örömére szolgált, hogy az idei alkalomra egy pingpongost is meghívhatott az előadók közé.

„Most mondhatnám, hogy magam felé hajlott a kezem, hiszen 1971 óta vonzódom ehhez a sportághoz, és a két fiam is ezt űzte, illetve űzi – jelezte Bruckner Gábor, hogy közel sem közömbös számára az asztalitenisz. – Azonban nem feltétlenül ez volt Marci meghívásának az oka. Régóta ismerem őt, tudom, hogy nem kizárólag az élsport foglalkoztatja, bár jelenleg is első osztályú játékos, hanem az életben más dolgok is, gondolok itt elsősorban a tanulásra. Azt gondoltuk, hogy kiváló alany lesz arra, hogy a felnőttkorba való átmenet nehézségeiről beszéljen, és ő első szóra igent is mondott.”

Go to top