Alexa moatsz web header

December 19-én jótékonysági asztalitenisz-gálát rendeznek az Ormai László Csarnokban a nehéz egészségügyi helyzetbe került Szvitacs Alexa megsegítésére.

A Mindenki egyért! jótékonysági rendezvény célja Alexa részére anyagi támogatást gyűjteni. A serdülő Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági világbajnoki bronzérmes válogatott játékos szervezetét augusztus elején súlyos betegség támadta meg, életmentő műtéten esett túl, és a szükséges kezelések hatalmas anyagi terhet rónak rá és családjára.

A nemes cél érdekében az egész pingpongos társadalom megmozdult, nemzetközi összefogás alakult ki, olyan klasszisok küldték el aláírt mezüket, mint például a francia Simon Gauzy. Ezekre az ereklyékre licitálni lehet, hogy az így befolyt összeget is Alexa támogatására lehessen fordítani.

Azok is segíthetnek, akik nem tudnak részt venni a karácsony előtti gálán. Erre a bankszámlaszámra lehet utalni:
Erste Bank: 11600006-00000000-82023658 , Szvitacs Renáta
Közleményben: Szvitacs Alexa- Stay strong

A gáláról bővebben az esemény Facebook-oldalán lehet olvasni.

FRISSÍTÉS

A jótékonysági gála híre két hét alatt bejárta az egész világot, és példaértékű összefogást eredményezett. A Magyar Asztalitenisz Szövetség rendelkezésre bocsátotta a válogatott otthonául is szolgáló Ormai László Asztalitenisz-csarnokot, közben profi és magyar pingpongosok százaitól érkezett felajánlás, illetve anyagi segítség.

A nemzetközi sportvilág is szívén viseli Alexa sorsát. Jan-Ove Waldner, Quadri Aruna, Tiago Apolónia, Michael Maze, Dimitrij Ovtcharov, Kristian Karlsson, Jon Persson, Par Gerell, Mazunov, Hugo Calderano, Simon Gauzy, Tóth Krisztina, Bojan Tokic, Darko Jorgic, Patrick Franziska, Omar Asszar, Elizabeta Samara, Daniela Dodean, Szőcs Bernadette és Marcos Freitas is azon klasszisok közé tartozik, akik az aláírásukkal ellátott pólót vagy egyéb ereklyét küldtek, amelyekre licitálni lehet majd a gála keretén belül.

A közönség nemcsak olyan korábbi kiválóságokkal ütögethet, mint Tóth Krisztina, Jónyer István, Klampár Tibor vagy Gergely Gábor, hanem magával Alexával is. A Pergel Szandra és Szita Márton által szervezett eseményre a magyar válogatott tagjai éneklős, táncolós műsorral készülnek, valamint saját készítésű süteményekkel igyekeznek fokozni a karácsonyi hangulatot. A gála műsorvezetője és moderátora Buch Tibor színész lesz.

Go to top