jonyer-istvan-nemzet-sportoloja

Kulcsár Győző halálával a nemzet sportolóinak újra eleget kell tenniük szomorú kötelességüknek, és javasolniuk kell valakit maguk mellé 12. tagnak.

A Nemzet Sportolója díjat azok a hatvan éven felüli, kimagasló eredményeket elért magyar sportolók kaphatják meg, akik aktív sportpályafutásuk befejezése után is meghatározó szerepet játszanak a sportéletben. Egyidejűleg tizenketten tartozhatnak a Nemzet Sportolói közé.

A Nemzeti Sport – csakúgy, mint legutóbb, Földi Imre halála után – szavazást indított a honlapján azzal kapcsolatban, hogy ki érdemelné meg leginkább, hogy az illusztris társaság tagja legyen.

Akkor Jónyer István nyerte meg a szavazást, és a négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnokra most is lehet voksolni. Hogy ki kerül Kulcsár Győző helyére, arról nem ennek a szavazásnak a végeredménye dönt – a cím odaítéléséről a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot a sportpolitikáért felelős miniszternek –, ám mindenképp jelzésértékű lenne, ha Jónyer István előkelő helyen végezne, amire egyébként most is jó esély van.

Erre a linkre kattintva lehet szavazni.

Go to top