Az asztalitenisz a második legnézettebb sportág volt a nandzsingi ifjúsági olimpia Youtube-csatornáján a játékok műsorán szereplő harminc szakág közül – jelentette be a nemzetközi szövetség.

Az augusztus 28-án zárult II. nyári ifjúsági olimpián harminc sportág versenyei szerepeltek a programban, s közülük az asztalitenisz kiemelkedő nézettséget produkált a Youtube-csatornán. Sportágunk – a torna mögött – a második lett a játékok online-közvetítései iránt megnyilvánuló érdeklődést számbavevő rangsorban, ami kétségbevonhatatlanul jelzi a játék növekvő népszerűségét.

Amint azt az ITTF korábban közölte: az asztalitenisz az olimpiai sportágak öt legjelentősebbjének egyikévé kiván válni az elkövetkező időszakban. Az elitbe vezető úton a nandzsingi „ezüstérem” komoly lépésként értékelhető.

Ami a számokat illeti: a helyszínen, a Wutaishan Sports Gymnasiumban több, mint 40 ezren látták a pingpogversenyeket; a Youtube-csatornán 135 ezren követték nyomon az élőben közvetített eseményeket; az ITTF Facebook-oldalának 173 ezer kedvelője van; a játékok egy hete alatt bő 1 millióan keresték fel a közösségi média pingpongoldalát, s ez összességében hozzávetőleg 5 millió kattintást jelentett.

Go to top