bvsc-peac-2018

A BVSC 6:1-re győzött hazai pályán a PEAC ellen a férfi Extraliga mostani idényének első rangadóján.

Kezdésként a BVSC 3:0-ra megnyerte a páros mérkőzést (amely szorosabb volt, mint amit az eredmény sejtet), és a hazaiak lendülete ezután is kitartott. A legutóbbi kiírásban az alapszakaszt megnyerő pécsieknél csak Demeter Lehel tudott meccset nyerni. Az ifjúsági korú András Csabát verte meg, akit ezért egyáltalán nem érhet szemrehányás, arra pedig egyenesen nagyon büszke lehet, hogy a Gerold Gábor ellen aratott 3:1-es sikerével ő is kivette a részét a fővárosiak győzelméből.

„A beírás számunkra nem sikerült a legszerencsésebben, hiszen az elején én Gerold Gáborral, míg Molnár Krisztián Demeter Lehellel játszott, és az utóbbi évek eredményei alapján ezeken a mérkőzéseken a pécsieknek volt 70-80 százalék esélyük a győzelemre, mégis mi nyertünk. Az is óriási öröm, hogy András Csabi megverte az Extraligában az egyik legjobb győzelmi mutatóval rendelkező Geroldot” – nyilatkozta a rangadó után Jakab János, a BVSC játékos-edzője.

Abban mindkét csapatnál egyetértettek, hogy az érmes helyezések csak a tavaszi szezon végén megrendezendő négyes döntőben dőlnek el. Ács Pongrác ezzel együtt nem leplezte csalódottságát.

„A 6:1 arányú vereséget nem tudom elfogadni, hiszen a BVSC ellen gyakorlatilag három éve nem vesztettünk, de teljesen megérdemelten nyertek ma – értékelt a PEAC elnöke. – Nagyon idény eleji a formánk, a szerencsével is hadilábon álltunk, de nincs miért magyarázkodnunk, ennél többet kell edzeni, és biztos vagyok benne, hogy a final fourban még összejön ez a párosítás, illetve előtte lesz még egy visszavágó is Pécsen.”

Az eredmények itt találhatók.

Go to top