matrahaza-2018

A magyar férfi és női válogatott tagjai ezekben a hetekben külföldi edzőpartnerek társaságában Mátraházán készülnek a következő szezonra.

„Majoros Bence kivételével együtt van az egész csapat, pontosan megterveztük, hogy melyik napszakban mit csinálunk – mondta Aranyosi Péter, a férfiválogatott szövetségi kapitánya. – A csapatépítés is fontos, leülünk egymással beszélgetni, végigvesszük az egyéni programokat, hogy ki milyen gyakorlatokat végez év közben, milyen versenyen indul el. Itt van velünk Karsai Ferenc is, aki a belga Robin Devost hozta magával, a horvát válogatott Frane Kojic, valamint a szintén magas játékerőt képviselő Oláh Benedek.”

A társaság többségének a bulgáriai World Tour-verseny lesz az első megméretés az új idényben, augusztus közepén, majd a Czech Openre „költöznek át”. Lakatos Tamás egy héttel előbb kezdi a versenyzést, ugyanis részt vesz a nigériai WT-viadalon. A következő idényben Dániában légióskodó kiválóságot egyáltalán nem zavarja, hogy a nyár közepén a világ zajától távol, a külvilágtól kissé elzárva telnek a napjai:
„Légiósként szinte mindannyian kis városokban, falvakban élünk, megszoktuk már ezt az életet. Én kifejezetten szeretem, hogy nem kell sok időt vesztegetni az utazással, minden egy helyen van. Mindig szeretek ide jönni, minden feltétel adott az eredményes felkészüléshez.”

A lányokat is segítik külföldi edzőpartnerek, ami minden szempontból előnyös.

„Idén megpróbáltam picit változatosabbá tenni az edzőtábort külföldi csapatok meghívásával – számolt be Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány. – Ezen a héten a cseh válogatott van itt, a jövő héten pedig a franciák érkeznek. Elvileg hat hét pihenőt kaptak a játékosok, de ez valójából durván négy hét volt, mivel mindenkinek be kellett segíteni az ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon részt vevők felkészítésében. Ennek az egy hónapnak is elégnek kellett lennie arra, hogy idegileg és fizikailag regenerálódjanak.”

Nem véletlen, hogy a cseh válogatott az egyik, amely ellátogatott Mátraházára. Január óta ugyanis a német Peter Engel irányítja, aki még Németországban edzője volt Bátorfi Zoltánnak, akivel azóta is tartják a kapcsolatot.

„Mindenkinek hasznos, hogy itt lehetünk – kezdte a legfontosabbal a német szakember. – Nem mindig ugyanazokkal a partnerekkel kell játszaniuk a játékosoknak, új impulzusokat kapnak. Máshogy jönnek a labdák, és még az edzésmódszerekben is tanulhatnak újakat. Most kell megszerezniük az alapokat, amelyekre aztán az egész idényben építhetnek.”

Go to top