final-four-dobogosok-2018-nok

A nőknél a házigazda Szekszárd, a férfiaknál a Celldömölk szerezte meg az aranyérmet az Extraliga hétvégi négyes döntőjében.

BUDAPESTRE KERÜLTEK A BRONZÉRMEK

A vasárnapi program a bronzmérkőzésekkel kezdődött. A hölgyeknél az Erdért csak egy partit veszített az Orosháza ellen, így a korábbi negyedik helyek után idén már a dobogón végzett a fővárosi csapat.

„A befektetett munka megtérült, ráadásul ez egy nagyon fiatal társaság, még mindig csak huszonöt év az átlagéletkor, tehát a jövő nekünk dolgozik – mondta optimistán Gárdonyi Zoltán, az Erdért csapatvezetője. – A következő idényre szeretném megint megerősíteni a csapatot. Úgy néz ki, hogy Varga Tímea érkezik a Budaörstől. Hozzátenném még, hogy úgy vagyunk harmadikak, hogy saját termünk sincs, és az elfoglaltságaim miatt edzést sem nagyon tudok tartani, szóval minden elismerésem a lányoké, nagyon büszke vagyok rájuk.”

„Az Orosháza mostani keretében ennyi volt. Az alapszakaszban a mögöttünk végző csapatokat oda-vissza megvertük, az előttünk végzőktől viszont nem tudtunk pontot szerezni, és ez most is kiütközött. Az Erdért ellen talán lehetett volna szorosabb a mérkőzés, ha az elején megnyerünk egy-két fontos találkozót, de ez a realitás” – mondta az első négyes döntőjében részt vevő Békés megyei csapatot irányító Séllei Zoltán.

A férfiaknál is sima eredménnyel zárult a bronzcsata, a BVSC 7:0-ra múlta felül a Szegedet, amely az elődöntőben döntetlent játszott a címvédő Péccsel.

„Mondhatjuk, hogy tegnap ellőttük a puskaporunkat – kezdte az értékelést Lukács Levente, a Szeged csapatvezetője. – Hét null lett a végeredmény, de négy mérkőzés is a döntő játszmában dőlt el, lehetett volna ez egy hat kettes vagy hat hármas végeredmény is. Az Achilles-ín-szakadásából lábadozó Vitsek Iván hiánya meghatározta csapatunk szereplését. A helyére beugró Kószó Attila maximálisan helyállt, hiszen az NB II-es csapatból kellett őt az Extraligában játszatnunk. Timafalvi Gergő is kiváló hétvégét futott, nála előrébb rangsorolt játékosokkal is pariban tudott lenni, Németh János pedig nagy rutinnal, villámgyors kézzel szép győzelmeket aratott. Talán kicsit elfáradt a mai napra a csapat.”

Az egy ideje már az edzősködéssel is foglalkozó Jakab János a rutint képviselte a BVSC-ben.

„Erre az évre az volt a koncepciónk, hogy a két fiatalt, Both Olivért és az ifjúsági olimpiai selejtező miatt most hiányzó András Csabát menedzseljük – beszélt a háttérről Jakab János.Molnár Krisztián és Jakab János, azaz a két »vén róka« ad tartást ennek a csapatnak, a két fiatallal kapcsolatban pedig szeretnénk, ha felnőnének az Extraligához, és nagyon szépen helyt is álltak. Do Phuong Namot azért vontuk be az év második felében, mert úgy gondoltuk, hogy a négyes döntőben szükség lehet rá, és ez be is igazolódott.”

A SZEKSZÁRDNAK SIKERÜLT, A PÉCS NEM BÍRT A CELLDÖMÖLKKEL

A női döntőben a hazai nézők nagy örömére a Szekszárd 6:3-ra legyőzte a Budaörsöt. A vendégeknél Pergel Szandra megverte mindkét szekszárdi légióst, Polina Mihajlovát és Ruta Paskauskienét, de ez kevés volt, Fazekas Mária nyert még meccset náluk.

„Eddig a külföldi csapattársaim hozták a mérkőzéseiket, de a budaörsiek szerintem jól felkészültek belőlük. Örülök, hogy én mind a három meccsemet meg tudtam nyerni” – nyilatkozta a Szekszárd nyerőemberének bizonyuló Madarász Dóra.

„Mindent megtett a csapat, amit meg lehetett tenni, abszolút büszkék lehetünk magunkra – dicsérte a játékosait a budaörsiek részéről Szvitán Krisztina.Az alapszakaszban a Szekszárdtól elszenvedett hat egyes és hét nullás vereség után ez a mai eredmény azt bizonyítja, hogy nagyon felkészültünk, a lányok nagyon akartak. Abszolút megérdemelt a Szekszárd győzelme, de remélem, hogy a jövőben sikerül semleges helyszínen megrendezni a final fourt.”

final-four-dobogosok-2018-ferfiak

A nőknél tehát címvédés történt, a férfiaknál viszont visszaült a trónra a Celldömölk, a döntőben 6:3-ra megverve a címvédő PEAC-ot. A finálé az 1992-ben olimpiai aranyérmet szerző Kovács Antal tetszését is elnyerte.

„Engem az érdekel a leginkább, hogy mi játszódik le a fejekben, mivel szerintem minden sport fejben dől el. Nagyon jó hangulat volt, nagyon jól éreztem magam ebben a majdnem három órában” – mondta a ma már sportvezetőként dolgozó korábbi cselgáncsos.

A Celldömölknek muszáj volt nyernie – döntetlennel a Pécs lett volna a bajnok –, és Szita Márton mindent meg is tett ezért, mindhárom mérkőzését megnyerte. Nem is rossz ahhoz képest, hogy a tanulmányai miatt a pingpong már nem az első helyen áll az életében.

„Elképesztően örülök, ez egy olyan közös siker, amely teljesen más, mint amikor egyéniben nyer valaki – adott helyzetjelentést a lelkiállapotáról Szita Márton.Volt, amikor valaki jobban húzta a csapatot, valaki kevésbé, de úgy összeforrtunk, hogy el tudtuk érni ezt a szép sikert. Nagy megkönnyebbülést is jelent ez, hiszen úgy érzem, hogy erre szüksége volt Celldömölknek, vágytak a bajnoki címre a szurkolók.”

Az aranyéremhez persze Fazekas Péter és Kriston Dániel egész éves teljesítménye és a négyes döntőben szerzett győzelmei is kellettek.

A pécsiek hiába nyerték meg az elején a párost, az első négy egyéni mérkőzést elveszítették, ami döntőnek bizonyult.

„Az egész éves munkát nézve nem hiszem, hogy bárkire panasz lehet, hiszen alapszakaszgyőztesként vártuk a négyes döntőt, amelyre szintén tisztességesen felkészültünk – nyilatkozta Ács Pongrác, a PEAC elnöke. – Tegnap már megijesztettek minket a szegediek, ami talán benne is maradt a csapatban. Ma jól kezdtünk, de aztán elment két olyan mérkőzés is, amelyet előzetesen magunknak számoltunk. Mit lehet ilyenkor mondani? Jövőre visszajövünk, és megpróbáljuk újra.”

Nátrán Roland elégedetten értékelte a négyes döntőt.

„Fantasztikus mérkőzéseket játszottak a lányok és a srácok. Ez a hangulat, amely itt Szekszárdon a játékosokat fogadja, magáért beszél” – mondta a MOATSZ elnöke.
Jövőre a tervek szerint az egyik részt vevő férficsapat otthonában rendezik a final fourt. A Celldömölk már jelezte, hogy szívesen lenne az esemény házigazdája.

A június 3-i mérkőzések videói itt tekinthetők meg: http://bit.ly/F4_2018_meccsek

EXTRALIGA, FINAL FOUR, SZEKSZÁRD
FÉRFIAK
A 3. helyért: BVSC–Szeged 7:0
Döntő: Celldömölk–PTE PEAC 6:3
NŐK
A 3. helyért: Erdért SE–Orosháza 6:1
Döntő: Szekszárd–Budaörs 6:3

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
ELŐDÖNTŐ
FÉRFIAK
PTE PEAC-Kalo Méh I.–Floratom Szeged AC Probart I. 5:5
Celldömölki VSE-Swietelsky I.–BVSC-Zugló I. 6:4

NŐK
Szekszárd AC I.–PET-BAU ASE Orosháza 7:0
Budaörs 2i SC–Budapesti Erdért SE 6:1

Mérkőzéslapok

Férfiak

Elődöntők:

Pécs - Szeged

BVSC - Celldömölk

3. helyért:

BVSC - Szeged

Döntő:

Celldömölk - Pécs

Nők

Elődöntők:

Szekszárd - Orosháza

Budaörs - Erdért

3. helyért:

Erdért - Orosháza

Döntő:

Szekszárd - Budaörs

Go to top