peac-szeged2018

A továbbjutókat illetően nem történt meglepetés az Extraliga Final Four első napján, de a férfiaknál nem sok hiányzott hozzá, hogy a címvédő kikapjon az elődöntőben.

A PEAC címvédő férficsapata 4:0-ra is vezetett a Szeged ellen, végül mégis nagyon meg kellett szenvednie a döntőbe jutásért. A végeredmény 5:5 lett, ami jobb alapszakaszbeli helyezésének köszönhetően a PEAC-nak kedvezett.

„Négy nullnál butaságot csináltunk, mert már azt kérdezgettük a bíróktól, hogy ha megvan az ötödik győzelmünk, végig kell-e játszani – ismerte el önkritikusan Ács Pongrác, a PTE-PEAC elnöke. – Elég régóta a pingpongban élek, de még mindig meg vagyok döbbenve a történteken, a végén örülhettünk a döntetlennek. Nagyon jó döntés volt a versenybizottság részéről, hogy a négyes döntőben a döntetlen annak a csapatnak kedvez, amely előrébb végzett az alapszakaszban, mert így volt értelme lejátszani az alapszakaszt. Az a tanulsága ennek, hogy egy meccsnek sem szabad úgy nekiindulni, hogy a döntetlen elég.”

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, lehet, hogy nem is lesz még egy ilyen jó párharc a négyes döntőben. Felszabadultan játszhatott a csapat, és ezt meg is tette, mindhárom játékosunk földöntúli teljesítményt nyújtott. Talán a Timafalvi–Lindner meccsben maradt egy győzelmünk, ott kettő egy, három nullára vezetett Gergő. Sajnáljuk, hogy nem jutottunk döntőbe, de büszkék vagyunk a csapatra. Ez a döntetlen kisebb fajta csoda, márpedig a pingpongban elég ritkák a csodák” – dicsérte együttesét Lukács Levente, a szegediek csapatvezetője.

A Pécs ellenfele a fináléban a Celldömölk lesz, amely nagy csatában, 6:4-re győzte le a BVSC-t.

A hölgyeknél szombaton még nem voltak izgalmak, a hazai pályán játszó címvédő Szekszárd meccset sem vesztve győzte le az Orosházát, és a Budaörs is csak egy partit engedett át az ERDÉRT-nek.

„A mai nap nekünk kicsit a döntőre való ráhangolódásról szólt, elsősorban fejben készülünk a vasárnapra” – értékelt Szily György, a Szekszárd vezetőedzője.

„Nagy reményeink nem lehettek a Szekszárd ellen, de becsülettel helytálltunk. Nekünk a holnapi mérkőzés lesz igazán fontos, jó játékkal kirukkolva szeretnénk megszerezni a bronzérmet” – mondta az elődöntő után az Orosházát irányító Séllei Zoltán.

A Budaörs 2015 után játszhat újra bajnoki finálét.

„Hat egyre győztünk, de ez sokkal szorosabb meccs volt annál, mint amit az eredmény mutat. Holnap szeretnénk megizzasztani a házigazda szekszárdiakat” – tekintett előre a budaörsiek részéről Somlyó Gergely.

EXTRALIGA, FINAL FOUR, SZEKSZÁRD
ELŐDÖNTŐ
FÉRFIAK
PTE PEAC-Kalo Méh I.–Floratom Szeged AC Probart I. 5:5
Celldömölki VSE-Swietelsky I.–BVSC-Zugló I. 6:4

NŐK
Szekszárd AC I.–PET-BAU ASE Orosháza 7:0
Budaörs 2i SC–Budapesti Erdért SE 6:1

A VASÁRNAPI PROGRAM
FÉRFIAK
10.00: a 3. helyért, Szeged–BVSC
15.00: döntő, PTE PEAC–Celldömölk

NŐK
10.00: a 3. helyért, Orosháza–Erdért SE
15.00: döntő, Szekszárd–Budaörs

Go to top