celldomolk-asztalitenisz-csarnok-alapkoletetel

Az alapkőletétellel hivatalosan is megkezdődött a celldömölki sportközpont felújítása, egyben az új asztalitenisz-csarnok építése.

„Az infrastruktúra fejlesztése egy zöldmezős beruházásként túlmutat önmagán, hiszen nemcsak Celldömölk és Vas megye, hanem az egész Észak-Dunántúl meghatározó pingpongközpontja fog itt felépülni hónapokon belül” – nyilatkozta a helyszínen Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke.

Ha minden jól megy, idén októberre elkészül az új, 36x18 méteres csarnok, amelyben edzésen 12, versenyen 9 asztalt lehet majd felállítani. A 380 millió forint értékű beruházáshoz a MOATSZ 180 millió forinttal járul hozzá, a tao-ból közel 170 millió forint érkezik, és a celldömölki önkormányzat, valamint a helyi cégek is beszállnak a költségekbe.

„A Magyar Labdarúgó-szövetséghez benyújtottunk egy négyütemes pályázati tervet – beszélt a beruházás különlegességéről Fehér László, Celldömölk polgármestere, a MOATSZ alelnöke. – Ennek megvalósítása során új tetőt kap a főépület, felújítják az alsó öltözőblokkot, vendégszobákat alakítanak ki, és az új öltözők mellé épül egy asztalitenisz-csarnok. A pingpongosok együttműködés keretén belül bérleti díjért cserébe használják majd a labdarúgók öltözőit. Ez egy példaértékű projekt, hiszen Magyarországon eddig kevés olyan beruházás volt, amelyben tao-s pénzeket felhasználva két sportág fejlesztése egymásra épült.”

Klampár Tibor nagy várakozásokkal tekint a fejlesztés elé: „Remélem, hogy több gyerek jön majd asztaliteniszezni, lesz köztük sok ügyes, és megtöltik az új termet. Jó képzést kapnak majd, és azt is remélem, hogy ez a létesítmény jó hatással lesz a megyében a sportág hírnevére” – mondta a celldömölki klubot edzőként segítő korábbi világklasszis.

Go to top