laszlo-volper

Pingpongozni sosem késő elkezdeni, amire a legjobb példát talán Óbudán találjuk. A harmadik kerületben jelentős létszámú nyugdíjasközösség űzi ezt a játékot, többek között egy korábbi szövetségi kapitány segítségével.

Volper László 2011-ben hagyta abba a versenyszerű asztalitenisszel való foglalkozást, ezt követően felesége javaslatára látogatott el egy nap a 3. kerület egyik idősek klubjába, és ott ragadt.

„Ámulatba ejtett, hogy hihetetlen lelkesedéssel ütik a labdát, a hatvanöttől a nyolcvanhat évesig – mesélt „karrierje" új fejezetének indulásáról Volper László, aki korábban többek között utánpótlás és felnőtt szövetségi kapitányként ténykedett évtizedeken át, világ- és Európa-bajnoki érmeket szerezve tanítványaival. – Az óbudai egy idősbarát önkormányzat, Bús Balázs polgármester úr mindent megtesz azért, hogy az idősek jól érezzék magukat a kerületben. Idősek klubjából tíz is működik a kerületben."

A 83 éves mesteredző kiemelte, hogy az asztalitenisznek milyen fontos élettani hatásai vannak, milyen nagy mértékben hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

Ezt igazolja a 87. életévében járó Horváth Géza is.

„Hét éve járok ebbe a klubba, nekem ez az életem. Ha fáradtan jövök ide le, két óráig ugrálok, és utána fitten megyek fel – nyilatkozta a jó kedvű társaság korelnöke. – Mindenki figyelmébe ajánlom, hogy a testmozgás életbe vágóan fontos!"

Minden óbudai nyugdíjasklubba vettek minimum egy pingpongasztalt, de a legtöbb klubban, ahol elfér, több is várja az ütögetni vágyókat.

„Száz-százhúsz ember pingpongozik az összes házban, az egynegyedük talán sosem fogott előtte ütőt a kezében, de az itteni pingpongéletet látva kedvet kaptak hozzá, beálltak – mondta Erőss Tamás, akit egyfajta összekötőnek választottak az óbudai idősek klubjai az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény és a klubok között. – Laci bácsi nagyon türelmes, a legkezdőbb játékosokkal is eléri, hogy azok át tudják ütni a labdát, egyre jobban fejlődik mindenki."

Go to top