Budapesti tárgyalva ellátogatott a MOATSZ-irodába Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség német elnökhelyettese, akit elkísért Faragó Judit, az ITTF vezérigazgatója is.

Weikert úr – aki azt ősztől Adam Sharara, a visszavonuló elnök utóda, vagyis a sportág első számú embere lesz a 2017-es tisztújításig– másfél órás megbeszélést folytatott szövetségünk két alelnökével, Gara Istvánnal és Pósfai Gáborral, illetve Dr. Stocker Miklós főtitkárral. A találkozón sok témát érintettek a felek: szó esett az asztalitenisz jelenlegi magyarországi helyzetéről, a közelmúltbeli sikeres Európa-bajnoki pályázatról, a közeljövő teendőiről, valamint a hazai rendezésű nemzetközi versenyekről is.

A MOATSZ képviselői tájékoztatást kértek Thomas Weikerttől és Faragó Judittól a nagy vitát kiváltó labdamizériáról is. AZ ITTF vezetői sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy a sportszergyártók első körben szállított labdáival világszerte rengeteg a gond, ugyanakkor hozzátették: az ügyben már megtették a szükséges lépéseket, és véleményük szerint a helyzet nagyon rövid időn belül normalizálódik majd.

A jövőt illetően mindkét fél egyetértett abban, hogy Magyarországnak kiemelt szerepet kell, játszania a nemzetközi asztaliteniszsportban. Ennek érdekében az ITTF és a MOATSZ több közös projektet is tervez: nemzetközi edzőtáborok kívánnak szervezni, közös képzési programot szeretnének alkotni, s további versenyek rendezésében is együttműködnének.

Lehet, hogy a 2016-os Eb-rendezés csak a kezdet lesz?

Go to top