vigh-zsolt

Augusztus végén három napig Győrben edzőtáborozott a magyar paraválogatott. Az összetartást már az új szövetségi kapitány, Vígh Zsolt vezette.

„Az épek között az utánpótlás- és felnőttválogatottnál is dolgoztam majdnem egy évtizedig, klubszinten pedig a BVSC-nél edzősködöm – mondta a paraválogatott élén Frank Bélát váltó Vígh Zsolt. – A BVSC-ben dolgoztam már együtt Pálos Péterrel, az ő megkeresése, illetve ajánlása után jött szóba a nevem a paraválogatottnál. Ezután Aranyosi Péterrel és Herendi Ivánnal is beszéltem erről, és arra jutottunk, hogy a klubban és a válogatottban végzett munka összeegyeztethető. Nekem már a szombathelyi időszakom óta van egyfajta fogékonyságom a parasporttal kapcsolatban, komoly elképzelésekkel vágtam neki ennek a munkának."

Pálos Péternek tehát nem kellett bemutatni az új kapitányt, akiről nagyon jó véleménnyel van londoni paralimpiai bajnokunk.

„Olyan szakágvezetőt kaptunk, aki szívén viseli a sorsunkat – dicsérte az új kapitányt Pálos Péter. – Most sokkal jobbak a körülmények, a Statisztikában igazából csak vendégeknek számítunk, itt viszont csak mi vagyunk, senkihez sem kell alkalmazkodnunk."

A győri edzőtáborban nemcsak a legjobb para-asztaliteniszezőink voltak jelen, hanem az úgynevezett B keret tagjai is.

„Ez talán az első alkalom, hogy együtt van az A és a B keret. Ez nagyon jó arra, hogy megismerjük egymást, hiszen amúgy nem sokat találkozunk velük, ők kevesebb versenyre járnak" – mondta a már rutinos edzőtáborozónak számító Csonka András.

A válogatott tagjai elsősorban a szeptember elején rendezendő cseh nemzetközi versenyre és a szeptember végén kezdődő Európa-bajnokságra készültek, de a többségük az épek közötti csapatbajnokságokban is játszik. Így van ezzel Bicsák Bettina is: „A Budapest-bajnokságban fogok játszani az 1/A osztályban, az MTK csapatában. Az itt megszerzett tapasztalatot ott is hasznosítani tudom."

Go to top