versenyekversenye

Az adott év versenyeredményeinek összesítése alapján a legjobb 16 férfi és a legjobb 12 nő állna asztalhoz a Versenyek versenyén, mely a 2017-es évben kerül megrendezésre első alkalommal.

Hosszú évek tapasztalata alapján megállapítható, hogy az országos felnőtt ranglistaversenyeken úgy a női, mint a férfi szakágban, több jelentős játékerőt képviselő versenyző rendszeresen távol marad a versenyektől. A versenyek színvonal-emelkedése nem csak a felnőtt válogatott játékosok számára lenne rendkívüli fontosságú, hanem a jövő remélt nemzetközi eredményessége szempontjából a legjobb utánpótláskorú versenyzők számára is, hiszen a legjobb felnőttek és a náluknál nagyobb játékerőt képviselők közötti versenyzés biztosíthatná számukra a példakép effektus mellett az úgynevezett felfelé húzó hatást is.

A fentiekben jelzett problémák orvoslása kapcsán vetődött fel az a gondolat, hogy egy naptári év valamennyi országos ranglistaversenyének eredményeit figyelembe véve a naptári év vagy a versenyév végén egy olyan verseny kerüljön lebonyolításra, ahol nem a ranglista helyezések, hanem csak az adott év versenyeredményei összesítése alapján a legjobb 16 férfi és a legjobb 12 nő állna asztalhoz.

Lebonyolítás:

Az adott versenyév országos ranglistaversenyei eredményeit a páros versenyszámok eredményeinek figyelembevétele nélkül kellene értékelni. Az év végi összesítés alkalmával az 5 versenyből a 4 legjobb eredményt lehetne figyelembe venni illetve csak azok a versenyzők kerülhetnének a „Versenyek versenye” mezőnyébe, akik az évi 5-ből legalább 3 versenyen asztalhoz álltak.

A „Versenyek versenye” résztvevői magyar állampolgárságú, valamint a magyar csapatbajnokságokban szereplő külföldi állampolgárságú versenyzők lehetnek.

A „Versenyek versenyén” asztalhoz álló minden versenyző pénzdíjazásban részesül, melynek értéke 100 000 Ft (16. helyezett) és 1 000 000 Ft (1. helyezett) közötti összeg.

A „Versenyek versenye” megrendezésére 2017 év végén kerül sor, és az első verseny, amely beszámításra kerül, a 2017. évi OB lesz.

Go to top