Ülést tartott a szövetség elnöksége, s a három és félórás tanácskozáson döntések sorát hozta meg. A szakosztályok és a játékosok által különleges érdeklődéssel várt versenynaptárt még a héten véglegesítik, és hétfőtől elérhető lesz a honlapon.

A versenyrendszer változásai miatt a korábbiaknál is több szempontot kellett figyelembe venni a versenynaptár elkészítésekor. Ami biztos: az úgynevezett összevont (vagyis az új alapelveknek megfelelően mindkét nem számára egy időben, egy helyen rendezendő felnőtt és ifjúsági) országos ranglistaversenyek többségét – az idő rövidsége miatt – tavasszal tartják majd meg, az ősszel várhatóan csak egy ilyen esemény lesz. A hétőtől honlapunkon is elérhető program néhány napon át még módosítható lesz, akinek tehát változtatási javaslata van, a jövő hét közepéig megteheti azt.

Az ülésen tájékoztatás hangzott el a szövetség idei költségvetéséről, illetve az elkövetkező időszak anyagi helyzetéről. Ehhez kapcsolódóan az elnökség jóváhagyta a Magyar Olimpiai Bizottságnak benyújtandó 2015-ös szakmai és pénzügyi tervet, valamint az Emberi Erőforrás Minisztérium részére beadandó idei második féléves, illetve jövő évi sportágfejlesztési programtervezetet. Az elnökség az esztendő második felére vonatkozóan az első féléves összegnél nagyságrendekkel nagyobb összegű támogatásra nyújtott be igényt.

A sportág vezető testülete három, hosszú hónapok óta húzódó fellebviteli ügyben is döntést hozott; ezek eredménye is olvasható lesz a portálon. A felnőtt válogatottak felkészítésével kapcsolatban komoly vita zajlott a tanácskozáson, s a polémia eredményeként az elnökség felkérte a szakmai és edzőbizottságot: a nemzeti csapatok edzőivel (Pázsy Ferenccel és Téglás Péterrel) karöltve határozza meg, hosszú távon milyen személyi összetételű háttércsapat (pl. erőnléti tréner, soklabdás edző stb.) segítségére van szükség az színvonalas és eredményes felkészítéshez.

Az ülésen elhangzott, hogy pont került egy többéves történet végére: végre teljes körűen rögzítették a Marczibányi téri Ormai László asztalitenisz-csarnok használatával és a létesítményhez kapcsolódó jogosítványokkal kapcsolatos viszonyrendszer fő pontjait. A Nemzeti Sportközpontok, a MOATSZ és a Statisztika PSC között létrejött megállapodást már alá ís írták a felek.

Ugyancsak a válogatottak otthonául szolgáló csarnokhoz köthető hír, hogy a létesítmény új Taraflex-borítást kapott. A régi padlózatot pályázat útján kívánja értékesíteni a szövetség: ennek részletei szintén a MOATSZ-honlapon lesznek elérhetők.

Go to top