top-12-2016-lakatos-tamas

Ambrus Krisztina és Lakatos Tamás győzelmével ért véget a 2016-os felnőtt Top 12 bajnokság.

Az Ormai-csarnokban megrendezett kétnapos viadalon a nőknél nem indult el Póta Georgina, Lovas Petra, Pergel Szandra és Madarász Dóra, megnyílt tehát az út a fiatalabbak előtt. Ezzel az eséllyel Ambrus Krisztina élt a legjobban, aki az elődöntőben Bálint Bernadettet, a döntőben Nagyváradi Mercédeszt győzte le 4:2-re.

„Berni játéka nekem jobban fekszik, ezért a Merci elleni döntő talán nehezebb volt. Ő most nagyon jól játszik, kőkeményen be kellett tartani a taktikát, mert ha picit is elkalandoztam, akkor egyből kaptam az ászokat" – mondta Ambrus Krisztina, aki elsőként nevelőedzőjét, azaz édesapját hívta fel a jó hírrel.

Hozzá hasonlóan Lakatos Tamás is először nyerte meg a felnőtt Top 12-t. Ha az utóbbi évek eredményeit nézzük, akkor akár papírformának is nevezhetnénk a sikerét, hiszen két éve elődöntőig, tavaly pedig döntőig jutott. Idén már megnyerte a magyar bajnokságot, most pedig újabb címmel gazdagodott, pedig az első napja nem sikerült fényesre.

„Tegnap nagy szerencsével jutottam be a legjobb négy közé, elég katasztrofális volt a játékom. Még rá kell jönnünk, hogy mi okozza ezt az ingadozást" – mondta a friss győztes.

Aki szerdán már ellenállhatatlanul pingpongozott, az elődöntőben Szita Mártont, a fináléban Nagy Krisztiánt verte meg négy szettben.

FELNŐTT TOP 12
NŐK
ELŐDÖNTŐ
Ambrus Krisztina (Budapesti Erdért SE)–Bálint Bernadett (Kolbermoor SV) 4:2 (7, –6, 8, 12, –10, 9)
Nagyváradi Mercédesz (Budaörs)–Tóth Edina (Orosháza) 4:0 (5, 6, 3, 10)
DÖNTŐ
Ambrus–Nagyváradi 4:2 (8, –7, 4, –6, 9, 8)

FÉRFIAK
ELŐDÖNTŐ
Lakatos Tamás (TTC Fortuna Passau)–Szita Márton (Celldömölki VSE) 4:0 (5, 5, 7, 10)
Nagy Krisztián (PTE PEAC)–Szudi Ádám (Borussia Dortmund) 4:0 (6, 9, 6, 2)
DÖNTŐ
Lakatos–Nagy 4:0 (8, 2, 10, 6)

Az összes eredmény itt tekinthető meg.

Go to top