ruta-paskauskiene-postas

A vártnak simább mérkőzést hozott a női Extraligában a Postás budaörsi vendégjátéka. A hazaiak 6:2-re diadalmaskodtak, a vendégeknél Ruta Paskauskiené (képünkön) párosban és egyesben sem nyert meccset, összesen négy vereséget szenvedett el a Postás litván légiósa.

„Úgy kezdődött, hogy elment a páros, amelyet minden körülmények között meg kellett volna nyerni, az egyik légiósunk pedig elég régóta gyengélkedik, már ami az eredményeket illeti – mondta Braun Éva a Postás részéről. – Úgy gondoltuk, hogy ő nem veszít meccset. Mi csak találgatni tudunk. Az ő játékának szerintem nagyon sok edzés kell, azt pedig ugye nem látjuk, hogy ő mennyit dolgozik otthon."

A hétszeres Európa-bajnok litván játékos betlije a budaörsieket is meglepte.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen simán tudunk nyerni, mindannyian nagyon jól játszottunk. Nem éreztem, hogy én lennék a húzóember, most inkább a többiek húztak engem" – értékelt Pergel Szandra, aki Nagyváradi Mercédeszhez hasonlóan két egyénit nyert meg.

A Postás két győzelmét a kínai-holland Li Jiao aratta, ez azonban kevésnek bizonyult. Paskauskiené gyengélkedésére Rostás Gábor, a Postás elnöke sem talált magyarázatot.

„Úgy éreztem, hogy a párosban még ő játszott jobban a két lány közül, aztán egyéniben 1:1, 7:2-ről elveszítette a Fazekas elleni mérkőzést, utána gyakorlatilag rebetli volt a játéka" – nyilatkozta Rostás Gábor.

Braun Éva szerint hazai környezetben biztos jobban játszanak majd – elmondása szerint a budaörsi terem semmilyen szempontból nem fekszik nekik –, Pergel Szandra viszont úgy látja, hogy a Postás csarnokában sem lesznek nagy hátrányban, már csak azért sem, mert ők például többször játszottak ott, mint Ruta Paskauskiené.

NŐI EXTRALIGA
Budaörsi 2i SC–Postás SE 6:2
Pergel Szandra, Fazekas Mária–Li Jiao, Ruta Paskauskiené 3:2
Nagyváradi Mercédesz–Braun Éva 3:0
Fazekas Mária– Ruta Paskauskiené 3:1
Pergel Szandra–Li Jiao 1:3
Nagyváradi Mercédesz– Ruta Paskauskiené 3:2
Pergel Szandra–Braun Éva 3:2
Fazekas Mária–Li Jiao 0:3
Pergel Szandra– Ruta Paskauskiené 3:0

Go to top