vorsas-kupa-2016

Szombathelyen idén is megrendezték a Vörsas Kupát, amelyen férfi egyesben Fazekas Péter, női egyesben Tóth Edina állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az Aréna Savariában ezúttal is nagyüzemben zajlottak a mérkőzések, ami nem csoda, hiszen nyolc versenyszámban indulhattak a résztvevők.

A „királykategóriát", azaz a férfi egyest Fazekas Péter (Fotó: vaskarika.hu) nyerte meg, a döntőben celldömölki klubtársát, Szita Mártont 4:1-re legyőzve. Az utóbbi időben központi kérdést jelent a labda, hiszen kis túlzással minden versenyt másfélével rendeznek.

„Elég nehéz volt alkalmazkodni, mert három hónapja Joola Flashsel játszunk, most pedig Donic volt, ami ugye teljesen más, teljesen más mozdulatokat igényel – válaszolta a labdás felvetésre Fazekas Péter. – Sikerült valamennyire alkalmazkodnom, de a Flashsel jobban megy már a játék, azzal edzünk mindennap, külön nem tudtam erre a labdára készülni. Nekem jobban fekszenek a kisebb és gyorsabb termek, ahhoz képest, hogy ez lassú és nagy terem, élvezetes volt benne játszani. A döntő belülről szorosnak tűnt, mert Marci két szettben is kilencig vezetett, de a végjátékot jobban bírtam. Az egész versenyen nagyon egyben voltam és jól koncentráltam!"

A koncentrációval nem volt problémája Tóth Edinának sem, a harmadik helyen kiemelt orosházi játékos ugyanis úgy nyerte meg a női egyest, hogy az elődöntőben Nagyváradi Mercédesz, majd a döntőben a szekszárdi Tamolwan Khetkhuan ellen is 3:2-es szetthátrányból fordított. A thaiföldi Khetkhuan egyébként a döntőig csak két játszmát veszített a főtáblán.

Bruckner Máté három számban is diadalmaskodott (felnőtt páros, ifjúsági egyes, ifjúsági páros), ami kuriózumnak számít.

VÖRSAS KUPA 2016, SZOMBATHELY
A DÖNTŐK
FÉRFI EGYES
Fazekas Péter (Celldömölk)–Szita Márton (Celldömölk) 4:1 (9, –7, 9, 6, 9)

NŐI EGYES
Tóth Edina (Orosháza)–Tamolwan Khetkhuan (Szekszárd) 4:3 (–5, 6, –4, 9, –10, 6, 5)

FÉRFI PÁROS
Bruckner Máté, Kovács Gábor (BVSC)–Molnár Krisztián, Kovács Sebestyén (BVSC) 3:2 (10, 5, –5, –10, 8)

NŐI PÁROS
Imre Leila, Tamolwan Khetkhuan (Szekszárd)–Tóth Edina, Csáki Rita (Orosháza) 3:0 (5, 5, 6)

IFJÚSÁGIAK
FIÚ EGYES
Bruckner Máté (BVSC)–Molnár István (Szolnok) 4:1 (11, 10, 10, –10, 4)

FIÚ PÁROS
Bruckner Máté, Kovács Gábor (BVSC)–Molnár István, Terék Norbert (Szolnok, KSI) 3:2 (6, 9, –9, –9, 9)

LÁNY EGYES
Hartbrich Leonie (Busenbach)–Harasztovich Fanni (Statisztika) 4:2 (4, –6, 10, –8, 5, 7)

LÁNY PÁROS
Harasztovich Fanni, Nagypál Márta (Statisztika, Szolnok)–Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie (Statisztika, Busenbach) 3:2 (–5, 5, 4, –5, 8)

A teljes eredménysor itt érhető el.

Go to top