gecsa-waldner

A szervezők, a résztvevők és a nézők visszajelzése alapján kijelenthető: remekül sikerült a Generációk Csatája 2015-ös felvonása.

CSAK KLAMPÁRT AKARTA NÉZNI

A gála egyik sztárvendégére, Jan-Ove Waldnerre fiatal korában nagy hatással volt Klampár Tibor.

„Azt gondolom, Klampár Tibor volt az a játékos, aki meghaladta a korát nyilatkozta a svéd legenda az M4 Sportnak. – Nagyon sokat néztem őt fiatalként, például akkor, amikor a svéd bajnokságban indult és nyert. Ha kívülről nézzük Klampár meccseit, nem látszik semmi rendkívüli, de valójában nagyon gyorsan jöttek a labdái. Nagyon jól kezelte a labdákat. Miután azon a bizonyos svéd versenyen kiestem, csak őt akartam nézni és tanulni, mert a példaképem volt. De nem csak nálam, hanem a svéd csapatnál is nagy tiszteletnek örvendett."

A tisztelet még ma is megvan, ez azonban nem akadályozta meg Waldnert abban, hogy a gála főmérkőzésén újra legyőzze Klampárt (2:1-re), úgy, ahogy tette az 1989-es vb-negyeddöntőjükön is. A 12 évnyi korkülönbség persze most még inkább neki kedvezett, de Klampár a vállfájdalma ellenére újra megmutatta, miért rettegtek tőle egykor az ellenfelek.

„Waldner és Klampi játékát is nagyon szeretem, mindketten a sportág történetének meghatározó játékosai. Imádom őket nézni" – mondta Majoros Bence, aki Bruckner Mátéval játszott a gálán.

TÓTH KRISZTINA ÉS A TECHNIKÁS KISCSIBÉK

Majorosnál fiatalabbak is voltak a résztvevők között, a hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztina vezetésével az egyaránt utánpótlás magyar bajnok Juhász Patrik, András Csaba és Both Olivér játszott párosmérkőzést úgy, hogy Tóth Juhásszal, az esemény legfiatalabb fellépője, a 12 éves András pedig Bothtal alkotott egy csapatot.

„Figyelgetem az eredményeiket, a külföldi utánpótlástornákon is drukkolok nekik, úgyhogy körülbelül be tudtam saccolni, hogy mit tudnak. Most játszottam is velük, és meglepően ügyesek voltak, technikailag nagyon képzettek. Velük már bármit lehet edzeni, nagyon ott vannak. Nagyon profi volt a hozzáállásuk, állandóan jöttek utánam, mint a kiscsibék, hogy beszéljük meg, mit csináljunk. Irtó aranyosak voltak, nekem még ez a tíz perc is nagy élmény volt" – dicsérte a fiatalokat Tóth Krisztina.

„Egy évben legalább egy ilyen alkalomra szükség van, ami összerántja az asztalitenisz-társadalmat, de remélem, hogy nem csak pingpongosok jöttek ki. Tele van a csarnok, mindig bebizonyosodik, hogy az emberek szeretik a pingpongot" – tette hozzá Tóth Krisztina.

A nézők nemcsak megtöltötték a Jégpalotát, hanem élvezték is az eseményt, sokszor vastapssal jutalmazták a játékosok alakítását.

„Titkon vagy nem is annyira titkon ebben reménykedtünk – értékelt a főszponzor Pósfai Gábor. – A tavalyi gála is sokat bizonyított, abból tanulva az idén szerettünk volna még többet, még jobbat nyújtani a kilátogatóknak, és úgy tűnik, sikerült."

AMIKOR NEM BOSSZANTÓ, HOGY NINCS PARKOLÓHELY

A MOATSZ aranyfokozatú támogatóként segítette a gála megvalósulását, természetesen jelen volt a szövetség elnöke.

„A szövetség minden hasonló kezdeményezést nagy örömmel támogat. Idén a szervezésbe semmilyen mértékben belefolyva örömmel figyeltük a rendezvény fejlődését, és amikor ideérkeztem, nem találtam parkolóhelyet, ami jól mutatja a gála sikerét" – nyilatkozta Nátrán Roland, aki csak azt sajnálta, hogy kisfia apróbb megfázás miatt ezúttal nem lehetett ott a Generációk Csatáján.

„Természetesen van még néhány ország, ahol hasonló gálákat rendeznek, de engem külön örömmel tölt el, hogy itt ilyen rangos mezőnyt sikerült összehozni – mondta elégedetten Faragó Judit, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség ügyvezető igazgatója. – Ami nagyon tetszik ebben a kezdeményezésben, hogy tényleg minden generációt bevonnak, így a legkisebbektől az idősebb bajnokokig mindenki szerepet kap."

KITÜNTETTÉK BELGIUMBAN, EZÉRT CSAK REGGEL ÉRKEZETT

Waldner nemcsak Klampárral csapott össze, hanem Jean-Michel Saive-vel is, ez a három játékos pedig Gergely Gáborral kiegészülve párosban is asztalhoz lépett.

„Örömmel jöttem ide, már csak azért is, mert annak idején a pekingi olimpiára a budapesti kvalifikációs versenyen szereztem kvótát. Nagyon élveztem a Waldner elleni meccset, próbáltunk show-műsort csinálni, remélem, a nézőknek is tetszett" – mondta Saive, aki eredeti terveivel ellentétben csak a Generációk Csatájának reggelén tudott Magyarországra repülni, mivel előző este Belgiumban vett részt a sportcsillagok gáláján, amelyen életműdíjat kapott.

Pósfai Gábor ígérete szerint jövőre is lesz Generációk Csatája. Hogy kikkel, azt még nem tudni, de nem lesz könnyű felülmúlni az idei eseményt.

Go to top