m4sport

Klampár Tibor természetesen győzni szeretne Jan-Ove Waldner ellen a Generációk Csatáján, ám tisztában van azzal, hogy a svéd legenda az összecsapás esélyese, leginkább a javára szóló 12 évnyi korkülönbség miatt.

Klampár Tibor és Pósfai Gábor főszponzor szerdán az M4 Sport vendége volt. Világbajnok klasszisunk elmondta, hogy a felkészültségével nincs gond, a leginkább arra kell figyelnie, nehogy megsérüljön, hiszen minél idősebb az ember, annál nagyobb ennek a veszélye.

„Ő most volt ötvenéves, én hatvankettő elmúltam már, az idő tehát nem nekem dolgozik – mondta Klampár Tibor, aki a vasárnapi gála fő attrakciójaként lejátssza az 1989-es vb-negyeddöntő „visszavágóját" Waldner ellen. – Akkor és még többször is nekem kellett volna nyernem, egyszer sikerült legyőznöm. Az 1989-es világbajnokság megnyerése után azt nyilatkozta, hogy számára a mi meccsünk volt a döntő. Most nyerni szeretnék, remélem, hogy jó mérkőzés lesz, de minél öregebb az ember, annál nehezebb játszani. Ő még jó kondiban van, én már nem annyira, tehát neki áll a meccs, nehéz lesz."

Pósfai Gábor elárulta, hogy Waldnert már a tavalyi gálára is próbálták elcsábítani, de akkor idő szűkében nem tudott eljönni. Most az első szóra elvállalta a fellépést.
A Jégpalotában megrendezendő eseményen Waldner összecsap egy másik korábbi ellenfelével, a belga Jean-Michel Saive-vel is, a Németországban edzősködő Tóth Krisztina bemutatóedzést tart, és párosmérkőzéseket is láthat a publikum – a többi program mellett.

Egy éve 1700-an voltak a helyszínen (akkor még a Körcsarnokban), idén legalább ennyi embert várnak a szervezők, de az előzetes jegyeladások tekintetében jobban állnak, mint tavaly ilyenkor.

Klampár Tibor megemlítette, hogy nemrég kiadott önéletrajzi könyve nagyon jó fogadtatásra talált, aki elkezdte, nem tudta letenni. A 191 oldalas művet könyvesboltban még nem árulják, de a gála helyszínén meg lehet vásárolni.

Ha valaki még nem vette volna meg a jegyét, itt megteheti.

Go to top