sportcsillagok-osztondij

Pénteken átadták a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját, többek között két asztaliteniszezőnek, Ambrus Krisztinának és Berecki Dezsőnek.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között adta át pénteken a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját, amelynek nyertesei 29 különböző felsőoktatási intézmény hallgatói.

Az ösztöndíj célja a felsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai sportágakban sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szereznek.

A havi 102 000 és 204 000 Ft közötti ösztöndíjat 35 év alatti fiatalok nyerhetik el. Az ösztöndíjnak több kategóriája van, Berecki Dezső a III/A-nak, Ambrus Krisztina a III/B-nek megfelelő összeget kapja meg havonta.

Az ösztöndíj a sportról szóló 2004. évi I. törvény szerint adható Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható. Az ösztöndíj mértékének meghatározásakor több ösztöndíj-kategóriának való egyidejű megfelelés esetén a jelentkezőt a magasabb összegű ösztöndíj-kategóriába kell besorolni.

Go to top