final 4 1

A férfiaknál a Celldömölk és a Pécs, a nőknél a Postás és a Budaörs jutott be a döntőbe az Extraliga final four első, szombati napján.

Az elődöntők első mérkőzésein az alapszakaszgyőztesek a negyedikekkel mérték össze erejüket. Ennek megfelelően nem nagyon volt kérdéses, hogy mely csapatok jutnak be elsőként a vasárnapi döntőkbe.

A hölgyeknél az ERDÉRT-nek a tisztes helytállás lehetett a célja, a Postás azonban nem vette félvállról ellene az összecsapást. Az ERDÉRT esetében még a szegény embert az ág is húzza mondás is érvényesült, hiszen Hepke Johanna az első egyes mérkőzése után a lépcsőn rosszul lépett, és aláfordult a bokája.
Sérülten is visszatért azonban az asztalhoz, és hősiesen küzdve megnyerte csapata első játszmáját. Amely egyben az utolsó is volt, mivel 1:1-nél feladta a meccset Nagyváradi Mercédesz ellen, a másik asztalon ugyanis Kertai Rita legyőzte Miroslava Ságlovát, ezzel a Postás behozhatatlan előnyre tett szert.

A Celldömölk–Komló mérkőzés szintén 7:0-val ért véget, de szorosabb találkozókat hozott, ezért tovább is tartott. A Lindner Ádám, Sabján Gergely duó jól kezdett, ám csak az első szettet tudta megnyerni Kosiba Dániel és Fazekas Péter ellen. Kosiba ezután simán megverte Sipos Viktort, Ecseki Nándor viszont közben a kora délután legszorosabb csatájába keveredett Lindnerrel, és a lehető legkisebb különbséggel felülmúlta rutinosabb ellenfelét.
Lindner ezt követően szinte pillanatok alatt kétszettes hátrányban találta magát Kosibával szemben. A harmadik szettben felszívta magát, 9:9-nél például olyan fonákot ütött, hogy Kosiba néhány másodpercig csak ámult, majd megtapsolta ellenfelét. Ezt a szettet el is veszítette fiatal válogatottunk, a következőben viszont hengerelt, 10:0-nál sportszerűen elszerválta magát, és 11:1-gyel zárta le az összecsapást. Ecseki Nándor 3:1-re nyert Sabján ellen, ezzel eldőlt a párharc, Fazekas újabb győzelme már nem osztott, nem szorzott.

A 17 órás mérkőzésekre igen szép számú közönség jött össze a Nemzeti Sportcsarnokban, és főleg a pécsi szurkolóknak köszönhetően igazi meccshangulat alakult ki. Mulatós nótáikat még nagyobb örömmel énekelhették azok után, hogy férficsapatuk a párost és az első egyénit is megnyerte. Lelkesedésüket Sebestyén Péter próbálta csökkenteni, aki simán megverte Dudás Róbertet, majd Pagonyi Róbert egyenlített, miután 0:2-ről legyőzte Pázsy Ferencet. Ez azonban olyan sokat kivett belőle, hogy Dudás ellen nem volt esélye. Közben Nagy Krisztián nyert Sebestyén ellen, majd Pázsy Szabó Krisztián elleni sikerével egy lépésre került a döntőtől a PEAC. Pagonyi kicsit pihentebben óriási küzdelemben leküzdötte Nagyot, győzelme azonban nem sokat ért, mert Sebestyén erejéből 0:2 után csak a szépítésre futotta Pázsy ellen.

A nőknél a Budaörs jutott másodikként fináléba, miután legyőzte a Szekszárdot. A Tolna megyei csapat legjobb játékosa, a svéd Li Fen nélkül állt ki, így pedig nem volt sok esélye. Egyetlen győzelmet aratott csupán Lovas Petrának köszönhetően, aki Fazekas Máriánál bizonyult jobbnak. A női döntőben tehát fáradtságra egyik fél sem panaszkodhat majd.

EXTRALIGA, FINAL FOUR
ELŐDÖNTŐ
FÉRFIAK
Celldömölk–Komló 7:0 (részletes eredmények)
Pécs–Békés 6:3 (részletes eredmények)

NŐK
Postás–ERDÉRT 7:0 (részletes eredmények)
Budaörs–Szekszárd 6:1 (részletes eredmények)

A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
FÉRFIAK
10.00 Komló–Békés
NŐK
10.00 Szekszárd–ERDÉRT

DÖNTŐ
FÉRFIAK
15.00 Celldömölk–Pécs
NŐK
15.00 Postás–Budaörs

Go to top