Több száz néző előtt zajlottak péntek délután a Generációk Csatája férfiverseny csoportmérkőzései a Körcsarnokban. A szombati gála felvezetése nagy sikert aratott, és semmi kétség: remek kedvcsináló volt másnapra.

Harminckét játékos kezdte meg a csoportküzdelmeket nyolc négyes csoportban a Fazekas Péter ötlete nyomán, a MOATSZ közreműködésével megvalósult Generációk Csatája pénzdíjas férfiversenyen, melyen a legfiatalabb résztvevő (András Csaba) tizenkét, míg a legidősebb induló (Klampár Tibor kétszeres világbajnok) hatvanegy esztendős volt. Négyeséből egyikük sem jutott tovább, miként elbúcsúzott az utóbbi hetekben a minden percét a szervezőmunkával töltő Fazekas is. A még ifjúsági korúak közül folytathatja viszont Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Sabján Gergely és Majoros Bence.

A közönség remekül szórakozott már pénteken is (Klampár játékát például többször vastapssal jutalmazta a publikum), de a java csak most jön: szombat délelőtt tíztől a nyolcaddöntővel folytatódik az egymillió forint összdíjazású viadal, melynek döntőjét a délután négytől tartandó, várva várt gálaműsor keretében tartják majd a Körcsarnokban.

A csoportmérkőzések teljes eredménylistája és a főtábla sorsolása ITT.

Go to top