Papírformasikerek és meglepetések egyaránt akadtak a hétvégi férfi és női országos ranglistaversenyeken. Az e heti lisszaboni csapat Európa-bajnokság előtt különösen érdekes, miként szerepeltek a válogatott játékosok.

A férfiak szombathelyi viadalának elődöntőjét három Portugáliába utazó vívta (a negyedik, a gyengélkedő Kosiba Dániel visszalépett a részvételtől): Pattantyús Ádám a szintén csapattag Lakatos Tamást, Jakab János pedig a „kakukktojás” Molnár Krisztiánt győzte le. A vasárnap éjszakába nyúló viadal aranyérme végül Jakabé lett, miután a döntőben játszmaveszteség nélkül verte Pattantyúst.

Ráadásul Jakab párosban is diadalmaskodott az akkor még asztalhoz álló Kosiba oldalán, így kétszer is a dobogó tetejére állhatott a Vörsas-kupán. A negyeddöntőben nagy meglepetés született: a BVSC-Zugló kettőse, a Do Phuong Nam, Bruckner Máté duó 3-0-ra felülmúlta a második helyen kiemelt Fazekas Péter, Ecseki nándor (Celldömölk) párt.

A nők a Szekszárd-kupán vettek részt, s a válogatott játékosok előtt a tapasztalt Braun Éva (Postás SE) diadalmaskodott. Méghozzá úgy, hogy az elődöntőben 4-0-ra nyert klubtársa, Ambrus Krisztina ellen, a fináléban pedig 4-1 arányban bizonyult jobbnak a szintén Eb-résztvevő Madarász Dóránál (Budaörs). Utóbbi párosban vigasztalódhatott, miután a szintén budaörsi Pergel Szandra oldalán megnyerte a viadalt. Meglepetés itt is akadt: a Lakatos Brigitta, Matastik Eszter (Postás SE) kettős négy közé jutása némiképp váratlan eredménynek mondható.

Eredmények:

FÉRFIAK

NŐK

Go to top