A szövetség elnöksége két módosítást hagyott jóvá a 2014-2015-ös évad csapatbajnoki kiírásában. Az egyik változtatás azért született, hogy a jövőben ismét megjelenhessenek a sportsajtóban az élvonalbeli bajnokságok eredményei.

Az első módosítás szerint – több klub megkeresésére reagálva – az NB III-ban csapatonként 1 női játékos is szerepelhet a mérkőzéseken, de csak abban az esetben, ha az adott egyesületnek nincs női együttese.

A másik változás a sportág népszerűsítését, médiamegjelenésének megsokszorozását szolgálja annak nyomán, hogy a Magyar Távirati Irodával és a Nemzeti Sporttal történt megállapodás alapján az ősztől az Extraliga műsorát és eredménysorát is közlik az említett orgánumok. Ennek értelmében az Extraligában lejátszott mérkőzéseket követő két órán belül a pályaválasztó csapat képviselője köteles elküldeni a találkozó részletes végeredményét a MOATSZ média- és kommunikációs bizottságának címére (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Példa az eredményközésre:

Békési TE I.–Félegyházi ASI 6-4 (Kiss Sándor 2, Nagy Péter 2, Fekete Béla 1, Kiss, Nagy páros 1, illetve Fehér Zsolt 2, Szabó István 1, Horváth László 1).

Ez utóbbi eredményközlés természetesen nem érinti a pályaválasztó csapat eddigi kötelességét, miszerint a hivatalos mérkőzéslapot el kell küldenie a MOATSZ-nak a mérkőzést követő második munkanap 24 óráig.

A módosított versenykiírás ITT.

Go to top